Apple Ürünleri 2 Yüzü Birden Tanıyabilecek

Apple’ın sunduğu Face ID teknolojisi İOS 12 ile birlikte daha da ileriye taşınıyor ve ikinci bir yüzü de cihazların tanımasına imkân sunuyor.
Apple Ürünleri 2 Yüzü Birden Tanıyabilecek

Başka Birisi de Kullanabilecek

WWDC etkinliği kapsamında Apple İOS 12 işletim sistemini tanıttı. Pek çok yeni özellik ile beraber gelen İOS 12’nin en dikkat çeken özelliklerinden birisi de yüz tanıma teknolojisi oldu. Face ID olarak adlandırılan bu teknoloji önceki sürümlerinden farklı olarak 2 farklı yüzü tanıma imkânı sunuyor.

Daha önce sadece bir kişinin yüzünü tanımlayan ve başka bir kimsenin telefon kilidini açmasına müsaade etmeyen işletim sistemleri artık ikinci bir yüzü de tanımlayabilecek. Böylelikle en çok beraber olduğunuz kişinin de yüzünü tanımlatarak telefonu kullanabilmesini sağlayabilirsiniz.

Ne Zaman Sunulacak?

Hali hazırda kullanıcıların deneyimine sunulmayan İOS 12 2018 yılı sonlarına doğru tüm kullanıcılara ulaştırılacak. Yeni üretilecek Iphone modellerinde hazır olarak gelecek bu işletim sistemi Iphone X’e de kısa bir süre içerisinde gelecek.

İOS 12 işletim sistemi daha pek çok yenilikler ile beraber geliyor. Bu kapsamda Iphone almak isteyen kimselerin özellikleri iyi bir şekilde inceleyerek almalarında fayda bulunmaktadır. Zira alışık olduğunuzdan farklı bir işletim sistemi ile karşı karşıya kalmanız söz konusu olabilecektir. Ancak tasarımların kullanıcı deneyimlerini maksimize etmek amacıyla yapıldığını da ifade etmek gerekir.

İOS 12 işletim sistemi için dikkat çeken hususlardan birisinin de güvenlik olduğunu ifade edebiliriz. Öyle ki bu işletim sistemi şifreleme konusuna geniş bir yer ayırmış durumda. Bu da cihazın daha güvenli olmasını sağlamakla birlikte kullanıcıların da rahat olmalarını temin etmektedir. İOS daha güçlü bütünleşik şifreler ile karşınıza çıkacak ve cihazınız had safhada korunacaktır.