Apple Store'den Nasıl Para İadesi Alınır?

Apple Store para yatırdıysanız yatırdığınız parayı geri iade alabilirsiniz. Birçok kişi Apple Store'den yanlışlıkla ürün satın alıp parasını geri iade edebiliyor. Ya da almış olduğu üründen vazgeçip parasını geri istiyor.
Apple Store'den Nasıl Para İadesi Alınır?

Özellikle çocuklar son dönemlerde internette fazla takıldığı için ailelerinden habersiz olarak ürün satın almaktadır. Bu tür durumlarda Apple Store ailelere parayı geri iade ediyor. 5 TL de yatırmış olsanız 500 TL de yatırmış olsanız paranızı kolay bir şekilde geri alabiliyorsunuz.

Apple Store’den Nasıl Para Geri Alma İşlemini Nasıl Yapacaksınız?

Apple Store’den paranızı geri iade almak istiyorsanız öncelikle Apple Store sorun bildir sayfasına giderek üye girişinizi tamamlayın. Burada dikkat etmeniz gereken parayı hangi hesaptan yatırdıysanız o hesapla Apple Store'a giriş yapmalısınız. Giriş işlemini tamamladıktan sonra menüden son 2 ayda satın aldığınız oyun, müzik, film, program gibi tüm ücretli uygulamaları görebilirsiniz.

Hangi ürünün parasını iade almak istiyorsanız satın aldığınız ürünün detayına girerek ‘’Sorun Bildir'' butonuna tıklayın. Sorun bildir butonuna tıkladığınızda karşınıza ‘’Sorun Seç'' seçeneği çıkacaktır. Buradan ‘’para iade'' seçeneğini tuşlayarak işleme devam edebilirsiniz. Karşınıza bir açıklama metni gelecektir. Bu açıklama metnine İngilizce olarak ‘’ I didn't want to buy this application. I want refund.’’ Yazmanız gerekir.

Yapmış olduğunuz bu açıklamadan sonra Apple Store ödeme yaptığınız kredi kartına 10 iş günü içerisinde paranızı geri yatıracaktır. Paranızı iade aldıktan sonra satın aldığınız uygulama içi hiçbir şey yapamayacaksınız. Yani, parayı geri alarak bir nevi uygulamadan tamamen vazgeçmiş oluyorsunuz.

Uygulamayı Daha Sonra Tekrar Satın Alabilirsiniz

Eğer bir uygulamayı satın alıp sonradan uygulamayı almaktan vazgeçtiyseniz ve paranızı iade aldıysanız o uygulamayı tekrar satın alabilirsiniz. Aradan kaç gün geçerse geçsin aynı uygulamayı yeniden satın alabilirsiniz. Ancak aynı uygulamayı 3. Kez yeniden satın alamazsınız. Bu yüzden bir uygulamayı yüklediğinizde o uygulamadan vazgeçerken çok iyi düşünüp karar vermelisiniz.

Eğer 10 iş günü içerisinde paranız yatmazsa satıcı ile irtibata geçerek durumu bildirebilir ve gerekirse şikâyetçi olabilirsiniz.