Apple İphone SE 2’de Kulaklığa Yer Verecek!

İphone SE 2 modelinden sızdırılan fotoğraflara göre iphone 7’de kaldırılan kulaklık girişi geri dönerek bu modelde yerini alıyor.
Apple İphone SE 2’de Kulaklığa Yer Verecek!

İphone SE 2 Ne Zaman Çıkacak?

İphone’un ekonomi sınıfı ürünü olan SE modelinin ikincisi bir süredir gündemde. Ürünün ne zaman çıkacağı henüz belli değil ancak sızıntılar her geçen gün artıyor. SE modelinin yenilenmiş versiyonu olarak piyasaya sunulacak olan SE 2 modeli de ilgiyle bekleniyor. Bu modele ait olduğu iddia edilen bir takım fotoğraflar sızdı. Fotoğraflara en çok dikkat çeken ise kulaklık girişi oldu. İphone kullanıcılarının en çok yakındığı konu olan kulaklık, bu modelde yeniden dönmüş gibi görünüyor.

İphone 7 ve 7 Plus modellerinde 3.5 mm jack girişi kaldırılmıştı. Bu tutumun SE 2 modelinde de devam etmesi bekleniyordu. Kullanıcılara sorun yaratan bu durum SE modelinde tekrarlanmayacak ve sızan görsellerde kulaklık olduğu görülüyor. Eskiden olduğu gibi 3.5 mm jack girişi aynen cihazda bulunuyor. Bu kararı kullanıcılar da oldukça beğenecektir.

Çentikli Ekran Olmayacak

Daha önceki sızıntılardan İphone SE 2’de çentikli bir ekran olacağı izlenimi edinilmişti. İphone X’de kullanılan bu ekran sanıldığı gibi SE 2’de yer almayacak. Son sızan görsellerde ekranın özelliklerinin bu şekilde olmayacağı görülüyor. Beklenenin aksine SE 2, SE’den pek de farklı olmayacak. Yeni modelde ekranın arkasının tamamen camdan olması dikkat çekiyor. Bu camlı tasarım SE 2’de kablosuz şarj olacağının en büyük işareti olarak görülüyor.

İphone SE 2 gelişmiş ön ve arka kamerası, hızlı çalışan parmak izi sensörü, A10 fushion işlemcisi ile gelecek. Merakla beklenen cihazın Haziran 2018’de düzenlenecek olan WWDC 2018 etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Ne zaman satışa sunulacağı ise bilinmiyor.