Apple iPhone 15 Pro Max Türkiye fiyatı kaç TL olacak? Dev tanıtıma saatler kala sızdı!

Apple iPhone 15 Pro Max için Türkiye fiyatı ne kadar olacak. Apple markasının yeni cihazının tanıtılmasına kısa bir süre kalan fiyat konusunda son bilgiler geldi.
Apple iPhone 15 Pro Max Türkiye fiyatı kaç TL olacak? Dev tanıtıma saatler kala sızdı!

Dünya teknoloji devi Apple yıllardır üzerinde çalıştığı iPhone 15’i piyasaya çıkarmak için geri sayıma başladı. Teknoloji harikası Apple iPhone 15 Pro Max için yarın Türkiye saati ile 20:00’da lansman yapılacak. Wonderlust etkinliği ile kullanıcılara tanıtılacak olan yeni modeller için büyük bir heyecan yaşanıyor.

APPLE YENİ CİHAZLARI TANITACAK!

Apple etkinliğinde Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modelleri de tanıtılacak. Yeni tanıtımı yapılacak olan ürünler arasında en çok dikkati çekecek olan cihaz hiç şüphesiz Apple iPhone 15 Pro Max olacak. Apple iPhone 15 Pro Max için şu anda özellikler kadar merak edilen konu ise fiyatının ne kadar olacağı oldu. Özellikle de Türkiye fiyatı merak ediliyor. Türkiye piyasasına girerken cihazlara vergilerin eklenmesiyle fiyatlar oldukça farklı olabiliyor.

Daha önce sızan bilgilere göre Apple iPhone 15 Pro Max ile gelen en büyük değişiklik bu cihazda USB Type-C port yuvası olması olacak. Bugüna kadar üretilen cihazlarda Apple Lightning giriş tercih ediyordu. Apple bu değişikliği getirilen AB yasaları ile almak zorunda kaldı.

Apple iPhone 15 Pro Max 48 megapiksel çözürlüğü bulunan bir ana kameraya sahip olacak. Bu imkan sadece iPhone 14 serisinde Pro modellerde bulunuyordu. Şimdi iPhone 15 serisinin tamamında bu çözünürlüğe sahip ana kamera yer alacak.

FİYATI NE KADAR OLACAK?

Apple iPhone serisi için fiyat konusu da yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı. Fiyat konusunda güvenilir kaynaklardan en son bilgiler geldi. Buna göre iPhone 15 serisinin ABD fiyatları dolar bazlı şöyle olacak:

-iPhone 15: 799 dolar
-İPhone 15 Plus: 899 dolar
-iPhone 15 Pro: 1.099 dolar
-iPhone 15 Pro Max: 1.299 dolar

ABD fiyatı aşağı yukarı belli olurken Türkiye fiyatının ne kadar olacağına dair de hesaplamalar yapıldı. Türkiye’de vergiler işleneceği için direkt bir fiyat çevirisi mümkün olmuyor. Ancak yapılan hesaplamalara göre tahmini fiyatlar şöyle olacak:

-iPhone 15: 43.540 TL
-İPhone 15 Plus: 48.990 TL
-iPhone 15 Pro: 59.889 TL
-iPhone 15 Pro Max: 70.788 TL