Apple, 'Hearing Study' ile İlgili Yeni Veriler Paylaştı

Apple, işitme sağlığının iyileştirilmesi ve sorunların tespit edilmesi adına Hearing Study isimli projeye imza attı. Bu proje Dünya Sağlık Örgütü ile beraber yapılıyor. Toplanan veriler üzerinden işitme sağlığına dair sorunların tespit edilmesi planlanıyor.
Apple, 'Hearing Study' ile İlgili Yeni Veriler Paylaştı

Apple'ın yürüttüğü projelerden biri olan Hearing Study işitme sorunları dair bir çok konuya ışık tutuyor. Teknoloji artık insanların günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bir çok bilimsel araştırmalarda da teknolojiden destek alınıyor. İnsanların işitme sağlığına yönelik olarak veriler toplayan bu uygulama, tıbbi araştırmalara büyük bir destek veriyor. Apple elde ettiği bu verileri güncel olarak Dünya Sağlık Örgütü’yle paylaşılıyor.

İşitme problemleri günümüzün en önemli sorunlarından biri olmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü 2050 yılına kadar 700 milyondan fazla kişinin işitme problemleri ile karşılaşacağını öngörüyor. Bu can sıkıcı verinin arkasında ise şehir hayatı bulunuyor. Uzun süreli gürültü ve kulaklık kullanımı işitme problemlerinin temel noktalarından biri olmaya başladı.

Verilere Göre Durum Ciddi

Apple Hearing Study üzerinden kullanıcılar, işitme sağlığı verilerini elde edebiliyor. Projeye büyük bir katılım sağlanıyor. Veri çeşitliliğinin fazla olduğu araştırma grubu bizlere pek çok konu hakkında bilgi veriyor. Apple Hearing Study verilerine göre katılımcıların yaklaşık olarak yüzde 25'i günlük ortalama çevresel sese tavsiye edilen sınırdan daha yüksek bir düzeyde maruz kalmaktadır. Bununla beraber, katılımcıların yarısı ise 50'si gürültülü bir işyerinde çalıştığını açıklamıştır.

Bu araştırmalarla beraber insanların kendisini risk altına soktuğu durumlarda bulunuyor. Katılımcıların büyük bir bölümü DSÖ tarafından önerilen sınırın üzerinde kulaklıkla müzik dinliyor. Kulaklıkların uzun süre yüksek ses ile kullanılması işitme problemlerinin de ortaya çıkmasına neden oluyor.

Verilerin zamanla ciddileşmeye başladığı noktalardan bir tanesi ise, bazı katılımcıların profesyonel tarafından işitme kaybı teşhisi konulmasıdır. Her 10 kişiden bir tanesi bu teşhisin konulduğunu açıklamıştır. Yüksek katılımın yapıldığı bu araştırmaya göre sonuçlar son derece yüksek bir oranda seyir gösteriyor. Araştırmaların tamamı da DSÖ'nün 2050 için öngördüğü verilere çokta uzak olmadığımızı bizlerle gösteriyor.