Anka 3 insansız savaş uçağı havalandı! Son durum ne?

Türkiye milli teknoloji hamlelerini peş peşe hayata geçirmeye devam ederken Anka 3 insansız savaş uçağı Ankara semalarında göklerle buluştu. Anka 3 teknik özellikleri ne durumda son durum ne?
Anka 3 insansız savaş uçağı havalandı! Son durum ne?

TUSAŞ tarafından Türkiye'nin milli teknoloji hamleleri kapsamında üretilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Ankara semalarında gökyüzü ile kucaklaştı. Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği uçuş büyük gurur yaşanmasına neden olurken uçan kanat yapısı sayesinde milli uçağımız yüksek hız ve radardan kaçma özellikleri ile göz doldurdu.

ANKA-3 NE DURUMDA, UÇTU MU?

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3 insansız savaş uçağı ilk kez gökyüzünde görüntülendi. TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3 insansız savaş uçağı bugün sabah saatlerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

"Uçan kanat" yapısı sayesinde düşük radar görünürlüğü, yüksek hız, yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip olan ANKA-3, tasarım, yapısal ve alt sistem iyileştirmelerinin ardından ilk uçuşa hazır hale getirildi. ANKA-3, bu sabah saatlerinde gökyüzünde görüntülendi.

ANKA-3 SON DURUM, NE ZAMAN UÇACAK?

TUSAŞ tarafından geliştirilen proje Ankara semalarında gökyüzü ile buluşurken uçuş görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi görürken yapılan açıklamada "ANKA-3 İHA jet motoru sayesinde daha hızlı, yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip kuyruksuz yapısı ile radarda daha az görünür bir İHA sistemidir. Yeni nesil İHA sistemi olan ANKA-3, keşif, gözetleme ve istihbarat; farklı hava-yer mühimmatları ile taarruz; hava-hava mühimmatları ile düşman helikopter, pervaneli uçak, İHA’larına angaje olarak av taraması; düşman RF yayımı yapan radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme; hava ve karada dost kuvvetlere himaye; sinyal ve haberleşme istihbarat; elektronik harp; diğer dost unsurlarla beraber operasyon ve haberleşme rölesi gibi bir çok görevin yerine getirebilecektir" denilerek uçağın özelliklerine yer verildi.

Yerli ve milli savunma sanayi için Türkiye büyük yatırımlar yapmaya devam ederken bu projeler arasından en önemlilerinden biri de Tusaş tarafından geliştirilen Anka-3 projesi olarak gösteriliyordu.