Android telefon kullanıcılarına güzel haber! Artık karekod okutma işlemi çok kolay olacak

Google tarafından sunulan bu özellik ile artık karekod okutmak çok kolay olacak. Söz konusu özelliğin tüm detayları açıklandı.
Android telefon kullanıcılarına güzel haber! Artık karekod okutma işlemi çok kolay olacak

Android telefon kullanıcılarının dikkatine. Yeni açıklanan bu özellik ile artık karekod okutma işlemi çok kolay. Google tarafından yapılan bu açıklamada Android telefuonlarda QR kodu okutma işlemi oldukça kolay hale gelecek. Bu özellik ile uzaktaki karekodlar dahi rahatça okunacak. Bu işlem inanılmaz şekilde işinizi kolaylaştıracak.

Akıllı telefon kullanıcılarına müjde verildi. Karekod okuturken telefon bazen mesafeden dolayı karekodu okumuyor. Gerekli mesafeye yaklaşarak okutmak mümkün oluyor. Fakat artık yeni özellik sayesinde karekod okutmak uzak mesafeden bile çok kolay olacak. Android telefonlar uzaktaki QR kodlarını artık çok kolay bir şekilde okutabileceklerdir.

KAREKOD OKUTMAK ARTIK ÇOK KOLAY OLACAK

Otomatik yakınlaştırma özelliği ile birlikte artık oturduğunuz yerden karekodu okutabileceksiniz. Bu özellik şu anda tüm cihazlarda kullanılma sunulmadı. Fakat şu anda test aşamasında olduğu için en kısa sürede tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

QR kodları algılamak için cihazdaki makine öğreniminden yararlanılacak ve sadece barkod çıkararak kullanıcı gizliliğini koruyacak. Yeni otomatik yakınlaştırma işlevi Android 13 ya da daha yeni sürümü çalıştıran telefonlarda kullanılabilecek. Söz konusu yeni özellik ile iyi kameraya sahip olmayan giriş seviye Android telefonlarda ne kadar etkili olacak bilinmiyor.

Google'ın kendi telefonları haricindeki diğer Android telefonlara bu özelliğin ne zaman geleceği hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi açıklandığında anında öğrenmek için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere sunmaya gayret ediyoruz.