Android 9.0 Pie Piyasaya Duyuruldu

Google tarafından mobil işletim sistemi olarak kullanılan Android her geçen sene yeni güncellemelerle kendini geliştiriyor.
Android 9.0 Pie Piyasaya Duyuruldu

Android Pie’nin şimdiye kadar ki en çok beğenilecek mobil işletim sistemi olacağı düşünülüyor.

Nasıl Değişiklikler Var?

Kullanımın pratikleşmesini adına yapılan birçok değişiklik var. iPhone X’te olduğu gibi bir bildirim ve kullanılan uygulamaları görmek için görev çubuğu eklenmiş. Pil kullanımı konusunda da yapılan birçok değişiklik var. Yeni Android Pie’de ‘şarjım nasıl daha çok gider?’ diye düşünmeyeceksiniz. %30 oranında bir iyileştirilme yapılmış. Telefon kullanımı hakkında sizleri bilgilendirecek yeni değişiklikler var. Bu kısımda hangi uygulamada daha fazla vakit geçirdiğinizi, telefon kilidini bir gün içerisinde ne kadar açtınız gibi ilginç bilgileri sizlere verecek.

Eklenen yeni bir uygulama sayesinde rahatsız etme modu oldukça gelişmiş. Shush uygulaması sayesinde telefona kaydedeceğiniz yıldızlı kişiler dışında sizi arayan herkesi meşgule atacak. Bütün bu özellikleri ile birlikte Android 9.0 büyük ses getireceğe benziyor.

Telefonların ve tabletlerin işletim sistemlerinden araç teyiplerine kadar birçok mecrada hizmet veren Android, rakibi Apple’nin işletim sistemi iOS’tan daha çok iş yapabilmek adına değişen dünya düzeni karşısında kayıtsız kalamıyor. Yapmış oldukları yenilikler ve kullanıcıların talep ve ihtiyaçlarına en uygun şekilde hizmet verebilecekleri geliştirmeler ile birçok telefonda olduğu gibi diğer teknolojik ürünlerde de tercih edilir duruma gelmiştir. Kullanıcıların satın aldıkları telefonlarda en çok dikkat ettikleri konulardan birisi olan kolay kullanım ve ihtiyaçlarına en kolay cevap verebilme durumlarına özellikle dikkat eden Android geliştirmeleri sayesinde piyasada üretilen cep telefonlarının büyük bir çoğunluğunda kullanılabilmektedir.

Şu an için sadece Google telefonlarda kullanımına başlanan Android kısa süre içerisinde Samsung ve diğer telefonlarda da kullanılmaya başlanması beklenmektedir.