Akıllı telefon ve tabletlerin şarj ömrü artacak! Bu buluş çığır açacak

Mühendisler tarafından yeni bir buluş yapıldı. Bu buluş ile telefon pil ömrü sorunu bitecek.
Akıllı telefon ve tabletlerin şarj ömrü artacak! Bu buluş çığır açacak

Yapılan araştırmalara göre akıllı telefonların ve diğer lityum- iyon piller ile çalışan tüm cihazların pil ömrünü artıracak yeni bir buluş yapıldı. Rice Üniversitesi'nde çalışan Mühendisler lityum iyon pilleri daha da verimli hale getirecek bir ipucu buldu. Yayınlanan verilere göre araştırmacılar lityum kaybını azaltarak pilin yaşam döngüsünü iyileştirmenin bir yolunu buldular.

Bu yeni yöntem sayesinde telefonların, tabletleri ve diğer tüm lityum- iyon pili ile çalışan cihazların pil ömrü artacak. Bu yeni yöntem ile teknolojik cihazların pil ömrü artacaktır. Optimize edilmiş prelithiation tekniği ile silikon anotların daha kararlı bir lityum metal parçacığıyla kaplanması sistemini içeriyor.

Rice laboratuvarında yer alan bir kimya ve biyomoleküler mühendisin anotların üzerine parçacık karışımından bir kat püskürtmesi ile yapılmıştır. Mühendis Sibani Lisa Biswal tarafında yapılan bu buluş anotları aşağı püskürtmenin pil ömrünü yüzde 22 ila 44 arasında artırmaktadır.

Bununla birlikte daha afzla miktarda kaplamaya sahip olan pil hücreleri daha yüksek verimlilik sağlayacaktır. Bu gelişme teknoloji açısından büyük bir buluş olarak karşımıza çıkmaktadır.

PİL ÖMRÜ UZAYACAK

Bu yeni buluş ile akıllı saatler, telefonlar ve tabletler ihtiyaç duydukları elektriği üretmek amacıyla lityum ile çalışan pillere güvenmektedir. Bu parçacıkları püskürterek bu lityum pillerin çalışma verimliliği artacaktır.

Pil ömrü birçok alanda iyileştirilecektir. Söz konusu buluş üreticilere kabul ettirilirse en çok sorun yaşanan pil ömrü konusuna büyük bir çözüm bulunmuş olacak.

Bununla birlikte lityum iyon pillerin verimliliği artırmak için kullanılan yeni parçacık spreyi gibi pillerdeki silikonun bazı olumsuzlukları da bulunmaktadır. Buradaki en büyük sorun silikonun aslında lityumu tüketen pili hızla tüketen katı elektrolit ara fazı oluşturması olacaktır.

Fakat söz konusu sorunun halledilmesi ile yüzyılın buluşu olabilecek bu buluş ile telefonlarda yaşanan pil ömrü problemi büyük ölçüde giderilmiş olacak.