Ağustos'ta en çok satın akıllı telefon markaları netleşti! Samsung sıralaması geriledi

2023 Ağustos aynıda yayımlanan verilere göre en çok satış yapan telefon markaları belli oldu.
Ağustos'ta en çok satın akıllı telefon markaları netleşti! Samsung sıralaması geriledi

2023 Ağustos ayında en çok satan telefon markları belli oldu. Yayımlanan listede ise Samsung telefonların gerilediği görüldü. Son zamanlarda teknoloji de birçok zam yapılmasına rağmen telefon satışlarında önemli bir gerileme yaşanmadı. Milyonlarca kişi için olmazsa olmaz akıllı telefon markaları ise yarış halinde. Peki Ağustos ayının en çok satan telefonu hangisi?

Statcounter tarafından yayımlanan listeye göre Ağustos 2023'te en çok satan telefon markaları belli oldu. Samsung ile Apple'ın kıyasıya mücadelesi ise hala devam ediyor. Öyle ki son yayımlanan verilere göre Apple'ın önde olduğu görülmektedir. İşte Ağustos ayında en çok satış yapan telefon markaları.

EN ÇOK SATILAN TELEFON MARKALARI

Statcounter tarafından yayımlanan verilere göre şu anda en çok satış yapan telefon markaları listesinde ilk sırada Apple ye almaktadır. Apple yüzde 28,44 pazar payı ile ilk sıraya yerleşmeyi başarıyor.

İkinci sırada ise Samsung yüzde 24 pazar payı ile yer almaktadır. Samsung'un gerilediğini ve son aylarda kan kaybettiğini görmek mümkün. 2023 Mart ayında yayımlanan listeye göre düşüş yaşanmıştır.

Listenin devamında ise üçüncü sırada Xiaomi yer almaktadır. Listenin tamamı şu şekildedir;

  1. Apple Yüzde 28.44
  2. Samsung Yüzde 24
  3. Xiaomi Yüzde 11.12
  4. Tanımlanamayan Yüzde 7.78
  5. Oppo Yüzde 5.88
  6. Vivo Yüzde 5.46
  7. Huawei Yüzde 3.94
  8. Realme Yüzde 3.88
  9. Motorola Yüzde 2.11
  10. OnePlus Yüzde 1.31

Diğer Yüzde 6.07 pazar payına sahiptir. Söz konusu listede ilk sıralarda yine Apple ve Samsung bulunmaktadır. Apple sırasını korurken Samsung'un pazar payına bakıldığı zaman düşük yaşandığı gözlenmektedir.