3 Boyutlu Cesar Büstü

Eski zamanlarda milattan önce, Anti Roma İmparatorluğu’nun en fazla tanınan hükümdarları arasında yer alan Julius Caesar’ın başı, farklı verilerden yararlınarak tekrardan tasarlandı.
3 Boyutlu Cesar Büstü

Ortaya çıkan 3 boyutlu büstü Caesar’ın anormal derecede beliren baş ölçülerini gösterdi.

Meşhur Roma imparatoru olarak bilinen Julius Caesar, tarihin değişmeye başlayacağı yeni bir sayfa açılmadan ilk olarak ülkesinin başındaydı. Onun tarih sayfalarına etkisi diğer Roma imparatorlarına kıyasla çok daha fazla olarak yer aldı. Hayatına ilişkin farklı sırların araştırıldığı bugünlerde bilim insanları, tarihin en büyük hükümdarın iç yüzünü araştırmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz dönemlerde bir etkinlik düzenlendi Bu etkinlik esnasında Julius Caesar’ın yeniden oluşturulan üç boyutlu modeli de sergilenmeye başlandı. Eski mermer büstlerin, bozuk paraların ve resimlerin taranarak bir araya geldiği bu yeni modelde Caesar’ın kafa ölçüleri olağan dışı gelişmiş olarak duruyordu.

Orijinal Büst

Uzmanlar ürettikleri üç boyutlu modern büstün en doğru oranlarda yapıldığını söyledi. Bilim insanları bu kafatası durumunun, o zamanlarda yaşanmış ve hala görülebilen bazı klinik anomalilerden kaynaklandığını söyledi. Bununla beraber Julius Caesar’ın sezeryan yöntemlerle doğmuş olması nedeniyle, kafatasının doğum esnasında şekil farlı şekle büründüğünü söyleyen kişilerde yer alıyor. Bu görüşe karşılık şekilde sunulan konulardan biri ise Julius Caesar’ın annesinin sezaryan doğum geçirmesine rağmen hayatta kalmasıydı.

Uzmanlar Caesar’ın görünen anormal kafa şekline sebep olacak şeyin, sonradan alınan darbeler de olabileceğini açıkladı. Daha çok bebeklik zamanında insanların kafatasının kolayca şekillendiği bilinmektedir. Hükümdarın annesi olarak bulunan Aurelia’nın çoğu kayıtta hayatta olması, o zamanda ölümle sonuçlanan sezeryan doğum gerçekleştirmediğini göstermektedir. Julius Caesar’ın kafasının yapısı bebeklik döneminde henüz kıkırdak gibi esnek olarak yer alan kafatası kemiklerinin ön ve arkadan baskı görmesi sonucu olabilir.