2020 Yılında ESIM Teknolojisi Geliyor

Gelişen teknoloji her geçen gün yüzleri güldürmeye devam ediyor. Üstelik bunu yaparken de insanları hem daha az yoruyor hem de zamandan tasarruf yapmalarına yardımcı oluyor.
2020 Yılında ESIM Teknolojisi Geliyor

Geçtiğimiz günlerde eSIM ile ilgili açıklama yapan Ömer Abdullah KARAGÖZOĞLU, 2020 yılında bu teknoloji için alt yapımızın hazır olacağını ve kullanırken sorun yaşanmayacağını belirtti. FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ, ARGE bölümünde birbirinden başarılı öğrenciler, her yıl düzenlenecek olan ve bu yıl ilki düzenlenen WEEKENG 2019 ’Hafta sonu Teknoloji Zirvesi adlı programda teknolojiyi yakından takip edenlerle bir araya geldi.

ESIM Teknolojisi Yakında Türkiye’ye Gelecek

 Zirvede birçok teknolojik sistem tanıtılırken aralarında en çok 3D ORGAN MODELLEME, 4,0 5G HABERLEŞME, BLOK ZİNCİR gibi birçok teknolojik yapılar dikkat çekti.(BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu'nun da bulunduğu teknoloji zirvesinde, Türkiye'nin mobil iletişim kullanımında, 5G'ye geçiş süreci ve cep telefonu teknolojilerinin gelişmesi ve kullanım kolaylığı hakkında konuşuldu. Ayrıca; Karagözoğlu, 2020 yılının içerisinde Türkiye’nin en çok kullanılan operatörlerinde eSIM teknolojisine hazır hale geleceğini ve 2020 sonlarına doğru da kullanılmaya başlanmasının planlandığını belirtti. Karagözoğlu Türkiye’nin artık sim kartsız telefonlar kullanacağını ve bununda büyük bir kullanım kolaylığı olduğunu vurguladı. eSIM ile kullanılarak yeni cihazların fabrika çıkışlarında böyle olacağını ve isterse kullanıcı tarafından program üzerinden operatör değişikliği yaparak kullanılabileceğini açıkladı. Ayrıca önümüzdeki yıl faaliyette girecek eSIM teknolojisinin milli gelirleri yüksek düzeyde arttıracağını ve teknolojik gelişmelerin milli gelire daha çok katkı sağladığını belirtti.

ESIM Nasıl Kullanılacak?

Elektronik SIM olarak tanıtılan eSIM uygulaması, Karagözoğlu tarafından şu cümlelerle tanıtıldı;  "Kullanıcı telefonuna bir profil yükleyecek. Bu uygulama sayesinde kişisel veriler ve operatör değişikliği durumlarında fiziksel bir sim kart değişmeden kullanıma devam edebilecek’’ .Dedi. Türkiye’ye ithal ettiğimiz bazı ürünlerde eSIM teknolojisinin gelmeye başladığını ve Türkiye’de ilgili cihazlarda hem fiziki hem de teknolojik olarak bazı ürünlerde eSIM mevcut olduğunu da ekledi. 5G teknolojisinde Türkiye’nin ilk Ülkelerden ilk olma hedefi olduğunu, bu hedef için de 5G vadisinde testlere başlandığını belirtti.