Yusuf Yazıcı Tarih Yazıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde kıyasıya mücadele devam ederken Yusuf Yazıcı’dan yeni bir rekor geldi. Ligde bir sezonda en çok gol atan Türk futbolcu olma başarısı gösteren Yusuf Yazıcı, gollerine devam ediyor.
Yusuf Yazıcı Tarih Yazıyor

Başarısı ile Avrupa Devlerinin Dikkatini Çekiyor

Yusuf Yazıcı Fransa’nın en önemli takımlarından biri olan Lille takımında Ağustos 2020 tarihinden beri görev yapıyor. 24 yaşındaki genç futboldu ofansif orta saha pozisyonunda oynuyor ve kat ettiği gelişim ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Trabzonspor’un alt yapısında yetişen ve 2020 yılının Ağustos ayına kadar da Trabzonspor forması giyen Yusuf Yazıcı, şu anda Fransa 1. Ligi’nde mücadele eden Lille takımında oynuyor. Her geçen gün kendisini geliştirme başarısı gösteren ve Lille’e transfer olurken eski takımı Trabzonspor’a 16,5 milyon Avro kazandıran Yazıcı, Lille forması altında yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.

Şu anda Fransa Ligi’nde 1. Sırada olan Lille, geçtiğimiz gün Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax ile karşı karşıya geldi. UEFA Avrupa Ligi'nin son 32 turu rövanş maçında Ajax deplasmanına gitti. Karşılaşmada Milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı bir gol kaydetmesine rağmen Lille maçı kazanamadı ve son 32 turunda UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti. Ancak yine de sevindirici bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz gün oynanan maçta Lille, Ajax’a 2-1 mağlup oldu ve Lille adına tek golü kaydeden isim Milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı oldu. Yusuf Yazıcı, atmış olduğu bu gol sayesinde kupada bu sezonki gol sayısını 7'ye yükseltti ve yeni bir rekorun sahibi oldu. Daha önce Türkiye Süper Ligi’nde en genç gol atma başarısı gösteren ve bir rekora imza atmış olan Yazıcı, Ajax’a attığı gol sonucunda UEFA Avrupa Ligi’nde bir sezonda en fazla gol atmış olan Türk oyuncu oldu.

Bilindiği üzere Yusuf Yazıcı grup elemesi maçlarında Milan ve Sparta Prag ile oynanan maçlarda hat-trick yapmış ve bu başarıları sayesinde iki kez haftanın en iyi oyuncusu seçilmişti. Başarıları ile göz kamaştıran ve pek çok Avrupa devinin dikkatini çeken Yusuf Yazıcı, Ligue 1’de 22 maça çıktı ve 7 gol kaydetti.