UTAŞ Uşakspor’dan yine dramatik bir beraberlik

UTAŞ Uşakspor evinde 65 dakika üstün oynadığı ve 2-0 galip götürdüğü maçta, 67 ve 90+3 de Gümüşhanespor’un 2 golüne engel olamayınca sahadan 2-2  berabere ayrıldı.
UTAŞ Uşakspor’dan yine dramatik bir beraberlik

UTAŞ UŞAKSPOR: 2

GÜMÜŞHANESPOR: 2

STAT: Uşak 1 Eylül

HAKEMLER: Ozan Bileyci (***), Mücahit Değirmenci (***), Samet Özkul (***)

UTAŞ UŞAKSPOR: Ersin (**), Kerem (**), Murat (**)(Dk. 79 Özgen*), Emrah (***), Oğuzhan Kayar (**) (Dk.84 Oğuzhan Yıldırım?), Fatih (**), Tayfur Emre (**), Nuri Melih Mursal (**), Muhammed Rıdvan (**), Semih (**), Hikmet (***)

YEDEKLER: Ogün, , Mete, , Şemsettin Ender, Melih İnan

GÜMÜŞHANESPOR: Mesut (***), Muharrem Efe(**), Enver (**), Muharrem Doğan (**), Mehmet Cansın Çiçek (***), Sancar (**) (Dk58 Tekin **), Mert (**) (Dk.58 M.Menderes*), Hüseyin (***), Ahmet (**), Tuğay (**)(Dk.78 Hasan*), Kadir (***)

YEDEKLER: Hasan Hüseyin, Burak, Azad, ,  Murat,  

GOLLER: Dk 5 Emrah (P), Dk Tayfur Emre (UTAŞ Uşakspor) Dk.67 M. Menderes, Dk. Dk. 90+3 Kadir

SARI KARTLAR: Murat, Rıdvan (UTAŞ Uşakspor) Muharrem Efe (Gümüşhanespor)

Maç öncesi, Uşaklı efsane futbolcu Muammer Arpacı ve  Beden Eğiitmi Öğretmeni Teoman Dümen’in çalıştırdığı Altınordu futbol okulu öğrencisi 100 minik ve 15 açık cezaevinde infazları süren mahkumlar da maçı izledi. UTAŞ Uşakspor Kulüp başkanı Seyfullah Furtana, bu özel konukları ile bizzat ilgilendi.

Maça kazanma arzusu ile başlayan UTAŞ Uşakspor, 5. dakikada Emrah’ın, Enver tarafından ceza sahasında düşürülmesi ile penaltı atışı kazndı. Atışı kullanan Emrah takımını 1-0 öne geçirdi.

18. Dakikada konuk takımdan Mert'’in çaprazdan sert şutu az üstten farkla auta çıktı.

20. dakikada ceza sahası zerinde topa buluşan Murat, soldaki Oğuzhan Kayar’a bir pas çıkardı. Oğuzhan’ın ortasında kale direği önünde  istediği gibi vuramayan Tafur Emre topu auta gönderdi.

34. Dakikada Oğuzhan’ın ortasına ters bir vole vuran Murat’ın şutu az farkla auta çıktı. İlk yarı ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi.

2. YARI

60. Dakikada Tayfur Emre kendi kaptığı topla ceza sahasına girdi ve kaleci Mesut’un altından topu filelere göndererek skoru 2-0 yaptı.

Ev sahibi takım, 2 farklı skorun etkisi ile geri yaslanmaya başlayınca Gümüşhanespor 67. Dakikada çok rakip ceza alanında çok güzel top çevirdi. Topa son kafayı vuran  oyuna sonradan giren M. Menderes skoru 2-1 yaptı.

72. dakikada Emrah, Oğuzhan Kıyar verkaçında topla son buluşan Oğuzhan’ın şutu kaleci Mesut’un bacakları arasında kaldı ve bu an maçın kırımla noktası oldu.

Kalan bölümde konuk Gümüşhanespor adeta tek akle oynamaya başladı. 82. Dakikada defansın uzaklaştırmadığı top arkaya düşünce yine oyuna sonradan giren Tekin hareketlendi. Kaleci Ersin daha hızlı davranarak topu ayakları ile uzaklaştırdı.

Maçın 4. Hakemi Aytaç Geçgel, süreye 5 dakika daha ilave edildiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

90+3 oynanırken, ev sahibi defansın dalgınlığından yaralanan Kadir, 18 çizgisi üzerinden çaprazdan sert ve düzgün bir vuruşla takımına bir puan kazandırdı 2-2