UTAŞ Uşakspor evinde bir puana razı oldu

TFF. 2. Lig beyaz Grup 2. Hafta maçında UTAŞ Uşakspor evinde Niğde Anadolu F.K. ile 1-1 berabere kaldı.
UTAŞ Uşakspor evinde bir puana razı oldu

GOLLER: DK 33 Musa Caner Aktaş (Niğde) DK.81 Muhammed Rıdvan (Uşak)

SARI KARTLAR: Ahmet, Nurettin, Hikmet (Uşak), İsmail, Gökcan, Alper,  Cabir, Taner (Niğde)

Maçın 2. dakikasında Murat Gürbüz Erol soldan ortaladı. Günün başarılı ismi kaleci Eser Tayfur Emre’den önce çıkarak 6 pas çizgisi üzerinde topu ayakları ile uzaklaştırdı.

İlk yarıda konuk takımın tek atağında kale önüne yapılan ortayı kaleci Ersin iyi yükselerek  Taner’in başının üzerinden topa hakim oldu.

21. Dakikada Caner’in ceza sahasına doldurduğu topu yine kaleci Eser hareketlenen Murat Gürbüz Erol’dan önce davranarak ayağı ile uzaklaştırdı.

GOL…

32. dakikada Niğdeli forvet ceza sahasına girerken ikili mücadele esnasında yerde kaldı.  Orat hakem İlker Yasin tartışmalara neden olacak bir faul atışı kararı verdi. Atışı kullanan Musa Caner Aktaş önündeki baraja rağmen topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu

 0-1

Golden bir dakika sonra Tayfur Emre’nin kaleci Eser’i geçen şutu az farkla auta gitti ve ilk yarı konuk takımın tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.

2. YARI

Maça hızlı başlayan ev sahibi takımda Ahmet, Tayfur Emre ve Oğuzhan Yıldırım üçgeninde topa en son vuran Oğuzhan’ın şutu yandan auta çıktı.

52. dakikada Nurettin’in sert vuruşunu kaleci Eser yatarak güçlükle uzaklaştırdı.

65. dakikada Tayfur Emre’nin cez sahası üzerine yaptığı ortada Ekrem’in sert şutu az farkla üstten auta çıktı.

GOL…

Son 10 dakikada Ahmet ile sol taraftan hızlanan ev sahibi takımı aradığı gole 81. dakikada kavuştu. Ahmet’in soldan oratsına ilk vuran Ekrem oldu. Şutu direkten döndü. Emre Tayfur kafa ile topu kaleye geri gönderdi. Günün başarılı ismi kaleci Eser’ın yumrukladığı top oyuna sonradan giren Rıdavan’ın kafa vuruşunda ağlarla buluştu ve kırmızı siyahlı taraftarlar derin bir oh çekti.

Hakem İlker Yasin Avcı, duraklamalar nedenile maçı 5 dakika uzatsa da sonuç değişmedi ve maç 1-1 sona erdi.

“BU FAULU BASKETBOL MAÇINDA VERMEZLER”

Kas hastası Hatice Çınar ve eşi Rasim Çınar’ın UTAŞ Uşakspor Kulübünün  şeref konuğu olarak  şeref tribününden izlediği maçı değerlendiren UTAŞ Uşakspor Antrenörü Hakan Şapçı şanssızlıktan yakındı.

Şapçı, “Maç boyunca en az 10-15 yüzde yüz gollük pozisyona girdik. Olmadı mı olmuyor. Ben buradan hakemleri ve yönetimlerini eleştirmek istemiyorum. Yediğimiz golden önce verdiği faulü basketbol maçlarında bile vermezler. Çocuk topu bıraktı, hakem faul çaldı. Takımın iştahı isteği müthişti. Ama erken yedikleri golü çıkarmak için canla başla uğraşmak zorunda kaldı.

Maça sonuna kadar asıldılar. Tam ritmi yakalayacaktık. Ahmet’in yanından yani soldan ataklar yaptık ve golü bulduk. Galibiyeti yakalayacakken bu kez Ahmet sakatlandı. Son dakikaları 10 kişi tamamlamak zorunda kaldık. Orta saha oyuncularımız sağ ve sol bek yaptık. Oyun acayip bir şekle dönüştü.

Ben oyundan ve oyuncularımın isteğinden çok memnunum. Ben bu takıma güveniyorum. Bir deplasman galibiyeti alarak kendimiz affettireceğiz” yorumunda bulundu.