UTAŞ Uşakspor dramatik bir şekilde yenildi

Evinde Sarıyer’i ağırlayan UTAŞ, maçın son 15 dakikasını 10 kişi oynayan Sarıyer karşısında 90+4 de yediği golle yıkıldı.
UTAŞ Uşakspor dramatik bir şekilde yenildi

UTAŞ UŞAKSPOR: 0

SARIYER: 1

STAT: UŞAK 1 EYLÜL

HAKEMLER:  Cihan Aydın (***), Mahmut Gülle (***), Arif Dilmeç (***)

UTAŞ UŞAKSPOR: Ersin Aydın (**), Oğuzhan Yıldırım (**), Nurettin Çağlar (***) (Dk 89. Kerem?), Tayfun Pektürk (***), Emrah Uzun (**), Caner Solmaz (**)(Dk 64 Oğuzhan Kayar*), Tayfur Emre Yılmaz (**), Nuri Melih Mursal(**), Muhammed Rıdvan Özdemir (**)(Dk. 77 Özgen*), Semih Beyaz (***), Hikmet Balioğlu (**)

SARIYER: Ali Türkan(***), Feyyaz Belen (*), Yaser Yıldız (***), Nuri Fatih Aydın Yıldız (***), Abdullah Topkara (Dk.72 Doğukan Emeksiz**), Özgür Çelik (**), Abdullah Karmil(**), Hüseyin Bak (**), Serkan Balcı (***), Adem koçak(**)(Dk.77. Hüsnü Başkurt*), Bertül Kocabaş (**)(Dk.88 Kerem?)

GOL: Dk. 90 Nuri Fatih Aydın

SARI KARTLAR: Oğuzhan Yıldırım, Muhammed Rıdvan Özdemir (UTAŞ Uşakspor) Bertül Kocabaş (Sarıyer)

KIRMIZI KART: Feyyaz Belen (Sarıyer)

Yeni Hocası Bahri kaya ile ilk maçına çıkan UTAş Uşakspor, maçın başlama düdüğü ile birlikte ofansif bir oyun sergileyerek 3 puana yakın olarak görünen taraftı.

Oyunun ilk tehlikeli atağı, 5 dakikada konuk takımdan geldi. Abdullah’ın ortasına Bertül’ün vurduğu kafa az farkla auta gitti.

Oyuna ağırlığını koyan ev sahibi takım, 10. dakikada geliştirdiği atakta Tayfun’un ceza sahası içerisinde yerde kalması ile penaltı bekledi. Hakem Cihan Aydın devam dedi.

13. dakikafa Semih’in oratsına Tayfur Emre kafayı vurmakta geç klaınca takımını bir golden etti.

17. Dakikada Nurettin’in sert şutunu kaleci Ali uçarak parmaklarının ucu ile kornere gönderdi.

35. dakikada bu kez Emrah’ın şutunu yine kaleci Ali parmaklrının ucu ile bu kez soldan kornere attı.

43. Dakikada yapılan soldan ortaya kafa vurmak isteyen kaptan Tayfur Emre ıskalayınca iki takımda soyunma odasına golsüz eiştlikle gitti.

2. YARI

Bu yarıya hızlı başlayan UTAŞ Uşakspor, soldan Emrah ile rakip kaleye aktı. Ortasına Emre Tayfur sert vurdu. Kaleci Ali yumrukla çıkardı. Hakem ofsaydı gösterdi.

57. dakikada Caner’in sağdan ortasına bu kez kafayı yapıştıran Tayfur Emre’nin şutu kaleci Ali’nin ellerinde kaldı.

73. dakikada Sarıyerli Feyyaz Nurettin’e taban girince, genç futbolcu uzun süre yerde kaldı. Hakem Cihan Aydın, Feyyaz’a doğrudan kırmız kart gösterdi. Bu dakikada sonra Sarıyer oyuna 1o kişi ile devam etmek zorunda kaldı.

82. Dakikada Doğukan’ın ceza sahası ayyı üzerinden sert şuutnu kaleci Ersin iki hamlede güçlükle önleyebildi.

87. Dakikada Tayfun’un sağ çaprazdan sert şutunu kaleci Ali ayağı ile müdahale ederek kornere yolladı.

Maçın hakemi Cihan Aydın, maça 4 dakika daha ilave ettiğini işarte etti. UTAŞ Uşakspor’un 10 kişi oynayan rakibi karşında düştüğü rehavet golle sonuçlandı.

90+4 oynanırken, Serkan Balcı’nın uzattığı akıl dolu pası iyi takip eden Nuri Fatih Aydın, ileri çıkan kaleci Ersin’in altından usta bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 0- 1

Hakem Cihan Aydın golü verdi ve maçı santra yaptırmadan bitirdi.

“Rakip 10 kişi kalınca oyun disiplininden koptuk”

UTAŞ Uşakspor’un yeni teknik direktörü Bahri Kaya, son saniyede gelen yenilgiyi, rakibin 10 kişi kalması ile takımının oyun disiplininden kopmasına ve sadece 5 antrenmanla takımını tanıyamadan sahaya çıkmasına bağladı.

Kaya, ““Kendi oyuncularımı tanıyamadan 5 idmandan sonra maça çıktım. İlk yarı vasat olmasına rağmen, ikinci yarıdaki başlangıç çok iyiydi. Rakip ne zaman 10 kişi kaldı oyunun dengesi bozuldu. Oyuncularım 11 kişiye karşı gösterdikleri gayreti 10 kişi karşısında gösteremedi. Oyun disiplininden koptuk.

Tabi futbol şansızlığı adına yediğimiz son dakika golü bizim adımıza futbol şansızlığı, Sarıyer adına futbol şansıydı. Aslında puan durumunda iki takımın puanına bakarsak bu kadar fark olmayacağını herkes söyleyebilir. Dediğim gibi 5 gün gibi kısa bir sürede takımın başında bulunabildim. İkinci yarı takım olarak asla böyle bir futbol oynayamayacağımızı söyleyebilirim.

Beraber kalmış da olsak 3 puan kaybettik diye düşünecektim. Mutlaka son dakikaya kalmadan farkı bir ya da ikiye çıkarmalıydık. Son vuruşlardaki beceriksizliğimiz ve oyun disiplininden kopuşumuz, bu golü yememize neden oldu.

Oyuncularıma ortaya koydukları futboldan dolayı teşekkür ediyorum. Seyircilerimize coşkulu desteklerinden dolayı teşekkür edip, onlara daha coşkulu bir oyun sergileyeceğimiz taahhüt ediyorum” dedi

“DEVRE ARASI EKSİK YERLERE TRANSFER YAPACAĞIZ”

Eksik mevkilerde oyuncu sayısının çok olduğuna değinen Kaya, “Orta saha oyuncumuz kenarda oynatmak zorunda kalıyoruz. Bekte oynatıyoruz. Rakip 10 kişi kaldığı halde alternatif üçüncü bir santrafor bulamayınca ofansif Özgen’i sahaya sürdüm.

Eksik mevkiler için yöneticilerle konuşacağız. Direk çıkma şansımız olmasa da play-off şansımız sürüyor. Ama mutlak 3-4 önemli eksiğimiz var. Yönetici arkadaşların desteği ile ikinci yarının ilk maçı olan Hacettepe maçı ile çıkışa geçeceğiz.

Elimizdeki oyuncularımız da pozitif eğiterek kazanacağız ve kazanmak adına hamleler yapacağız” şeklinde konuştu.