Uşak’ta Atlı Cirit Heyecanı 3 Gün Sürecek

İlimiz Uşak, Geleneksel Spor Dalları arasında ayrı bir yeri olan Atlı cirit müsabakalarına ev sahipliği yapıyor.
Uşak’ta Atlı Cirit Heyecanı 3 Gün Sürecek

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyon hakkında bilgi veren  Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Mehmet Özgül, Uşak’taki müsabakaların 3 gün boyunca Uşak Kalfa Korusu spor tesisleri alanında  bulunan atlı cirit sahasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Özgül; “Uşak’taki müsabakalarda; Erzincan, Bursa, Erzurum ve Selendi olmak üzere 4 atlı cirit takımı yarışıyor. Bu dört takımın üç günlük mücadelesi sonunda  birinci gelen takım; önümüzdeki sezon,  , Geleneksel Spor Dalları Atlı Cirit 1. Ligine yükselecek” şeklinde bilgi verdi.

Özgül, “, Geleneksel Spor Dalları Atlı Ciirt 1. Lige yükselme müsabakaları, Uşak, Malatya, Erzurum ve Denizli illeri olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak yapılmaktadır. Uşak’tan 1 takım Denizli’de 2 Takım da Malatya’da yarışacak. Bu gruplarda da birinci olan 4 takım önümüzdeki sezon 1. Ligde mücadele edecek. Grubunda sonuncu olan dört takımda bir alt ligde mücadele edecek” dedi.

Pazar günü sona erecek , Geleneksel Spor Dalları Atlı Cirit 1. Lige yükselme maçlarının çok heyecanlı ve zevkli geçtiğini vurgulayan Özgül, tüm Uşak halkını müsabakaları izlemeye çağırdı.