Uşakspor sorunlarla dolu bir sezona başladı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta zorlu rakiplerle mücadele edecek Uşakspor, Bir Eylül Stadı’nda topbaşı yaparak 2022-2023 Futbol Sezonu hazırlıklarına başladı.
Uşakspor sorunlarla dolu bir sezona başladı

Sezon bittikten sonra teknik direktör Ümit Karan'la yollarını ayıran, henüz yeni bir teknik adam belirlemeyip transfer hamlesi yapmayan Uşakspor'da kulübün devriyle ilgili görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Şu anda alt yapı ağırlıklı olarak yeni sezona hazırlanan Uşakspor’u alt yapı Antrenörü Rıdvan Geçkin çalıştırıyor.

Liglerin başlamasına 37 gün kalmasına rağmen henüz yeni bir teknik direktörle anlaşılamaması, profesyonel hiçbir ftbolcu transferi yapılmaması, Uşakspor taraftarlarını endişelendiriyor.

1967 Uşaksporlular Derneği Başkanı Argan Arıcak, derneğin sosyal medya sayfasından sert bir açıklama yaparak belirsizliğe tepki gösterdi. Arıcak açıklamasında; “Üzerinizdeki formanın 55 yıllık büyük şanlı şerefli mazisi var o formada Anadol Mustafa,Radyocu Mehmet,Kaleci Rasim Kara,Paşa Hüseyin,Arpacı Muammer,Doktor Ahmet,Bombacı Veli’ nin teri var mücadelesi var.Memleketin en büyük marka değeri olan UŞAKSPOR’ u kendi kaderiyle baş başa bırakmaya aklınızın ucundan bile geçirmeyin.Bu güne kadar her şartta iyisiyle kötüsüyle hep yanınızda olduk UŞAKSPOR umuza sahip çıkan taş üstüne taş koyana hep sahip çıktık.Artık bizde iyi niyet bitti.Tez zamanda yol haritanızı belirleyin önce hocayı sonrada transferlere başlayın.Bu memleketin boynunu bükmeyin .AŞİGOLAR ın sabrını taşırmayın” ifadesini kullandı.

Çakın; “Uşakspor’u asla Sahipsiz bırakmayacağız”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 7 Temmuz’da AKM’de düzenlediği basın toplantısında Uşakspor ile ilgili şunları söylemişti:

“Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Biz takımı satmıyoruz, güvenli ellere teslim etmek olarak adlandırıyoruz bunu. Şehrin takımının belediyeye ait olması mevzuata aykırı ve kentin takımı olması açısından da aykırı bir durumdur. . Ali Erdoğan başkan motor sporlarını seviyormuş ve şehre güzel bir motokros pisti kazandırmış, sonraki başkanın o konuda fazla ilgisi yokmuş ve üstüne düşmemiş. Futbolda da durum böyledir. Kimseyi suçlamıyorum ve herkesin bir bakış açısı vardır ve inisiyatif başkanların keyfine bırakılmamalı. Bu işi seven ve sahip çıkacaklar yapmalıdır. Buna da sorumluluk gereği belediye ve valilik destek vermelidir. Sahiplik bambaşka bir durum ve ben bunun yanlış olduğunu 3 yıl önce de söyledim. Bu takımı hiç ortada bırakmadım ve kulübe hep sahip çıktık. 3 yıldır çığlık atıyoruz ve gelin takımı ve futbolu sevenler bir arada olalım dedik. Bir elinden tutun dedik ve sadece bu iş belediyenin üzerine kaldı diye bir dünya yok. Bizi kimse duymuyor, konuşan konuşuyor orda burada ama kimse el atmıyor.

Şunu söylemek istiyorum, benim anlayışım ve yaklaşımım belediyenin yetkileri itibariyle destek olması yetkisidir. Ama ben Avrupa şampiyonu yapmaya yetkili değilim. Benim kaynaklarımı, herkese adil ve eşit bir şekilde dağıtma zorunluluğum var. Yol, sosyal yardım, kültür programı, eğitim merkezleri ve diğer işleri de yapmam lazım. Her şeyi bir kenara bırakıp futbola milyonlar aktarsam olmaz. Kimse kusura bakmasın ve isteyen istediği kadar kızsın. Şu sezon bittiğinden beri de hala biri çıkarsa söylemediniz demesin. Ben ne yapacağım sahibinden.com adresine ilan mı vereceğim. Takımı ehil ellere teslim etmek istiyorum diye. Böyle saçmalık mı olur? Herkes ne düşündüğümü biliyor, en yetkilisinden çılgın taraftarına kadar herkes her şeyin farkında ve bilincinde.

Takımı emin ellere emanet edelim diye uğraşıyoruz. Yoksa şimdiye kadar 10 kere bu kulübü verirdim. Yaptığımız görüşmeler oluyor ve buyursun bu şartlara uygun bir istek ve arzuyla gelen olursa biz her zaman görüşmeye hazırız. Bundan sonraki süreçte bunu yüksek beklentiyle kaldıracak durumumuz yok. Benim takıma kilit vurma gibi bir düşüncem yok. Ben 10 milyonlar harcayarak bu takımı Avrupa şampiyonu yapma iddiasında değilim. Ama birileri takımın elinden tutarsa da kapımız sonuna kadar açık. Ben parayı ve kaynakları altyapı ve gençliğe harcayacağım. Tabi her şey para da değil. Fenerbahçe'nin başında Türkiye'nin en zengin adamı var ve kellesini almak istiyorlar.”

(SALİH KILINÇ / HABER)