Uşakspor Başkanı Aras: Uşak’a Yakışacak Bir 2. Yarı Geliyor

Uşakspor Başkanı Kıraç Aras, " Uşakspor’un ligde bulunduğu konumdan memnun olmadıklarını ancak takımın 2. yarıda takviyelerle üst sıralara çıkacağını belirtti"
Uşakspor Başkanı Aras: Uşak’a Yakışacak Bir 2. Yarı Geliyor

Aras “2022/2023 sezonunun ilk yarısını bu hafta oynayacağımız İskenderunspor maçı ile tamamlıyoruz. Bildiğiniz üzere kulübü Ağustos ayında devraldık. Kısa sürede, kendi kaynaklarımızla bir takım kurduk, genç milli ve gurbetçi yıldız adaylarıyla kendi kendine yetecek bir futbol ekosistemi yaratmayı hedefledik. Bu takım profesyonel liglerdeki en genç kadrolardan biri oldu, pek çok oyuncumuz için de süper lig ve PTT’den teklifler var ve gelmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Takviyeler Gelecek

Uşakspor’un yenilen son dakika golleri ve hakem hatalarıyla en az 11 puan eksik aldığını belirten Aras “Taraftarımız şundan emin olsun biz gerekli takviyeleri en üst seviyede yapacağız, Aşigolar bu kulübün en büyük gücüdür. Deplasmana 250 kişi gelecek kadar fedakâr bir taraftar grubumuz var. Ancak bu oluşumun yeni olduğunu ve biraz sabırlı olmaları gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz. Popülist politikalarla futbol takımları hep geri kalmaya mahkûmdur. Biz kendi kendine yeten genç futbolcu üreten bir ekol yaratacağız” ifadelerini kullandı.

Mehmet Çakın ve Belediyemiz Desteklerine Devam Ediyor

Kamuoyunda belediyenin destek olmadığına dair ifadeler olduğunu belirten Aras, “Uşak Belediye Başkanımız ve belediye personeli bize her zaman destek oluyor. Tabii ki gelecek başarı ile şehrin iş adamlarının daha çok destek olmasını da bekliyoruz. Spor yasası spor kulüplerinin şirketleşmesini öngörüyor belediyenin sorumlulukları yasal sınırlar ile çizilmiş. Biz bir şirket olarak bu kulübün potansiyelini gördük ve ciddi yatırım yaptık; fakat şehrinde kulübüne sadece taraftar olarak değil iş dünyası olarak sahip çıkması gerekiyor’ dedi.

Teknik Heyete İnanıyoruz

Genç oyuncular ile tecrübeli isimleri bir arada harmanlayıp güzel bir periyot yakalayan takımın yeniden çıkışa geçmesine hedeflediklerini belirten kulüp başkanı Aras, “Hocamız Recep Yazıcı hem taraftar hem de futbol kamuoyu nezdinde sevilen bir isim tecrübeli bir resim kendisinden istifade etmeye devam etmeyi düşünüyoruz. Bu ligleri dinamiklerini iyi bilen bir kişidir” dedi. Aras kulübün sahibi olan Anonim şirketin hissedarı başkanı ve yetkilisinin kendisi olduğunu belirterek Galatasaray eski yöneticisi Ural Aküzüm’ün kulübün sahibi olmadığını, kendilerine destek verdiğini, teknik heyet ve takımın kurulmasında emeği olduğunu belirtti.

2. Yarıya Tecrübeli Yıldızlar Gelecek, Uşak’ın Evlatları Yıldız Adaylarımız Olacak

Uşakspor Başkanı “Yeni kurulan ve geç kurulmak zorunda kalan bir oluşum olduğumuzu, büyük aşigoların desteğiyle iyi niyetimiz ve tüm gücümüzle takımın en iyisi olması için çabalıyoruz. Recep hocamızın raporu ve değerli katkıları neticesinde ikinci yarı çok daha iyi olacağımıza söz veriyor, desteklerinizin devamını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.