Uşaklı Hatice Arslan Avrupa Şampiyonu Oldu

17. Avrupa Wushu Şampiyonası'nda 48 kiloda mücadele eden Uşaklı sporcu Hatice Arslan, İtalyan rakibini yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.
Uşaklı Hatice Arslan Avrupa Şampiyonu Oldu

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Wushu Palas'ta düzenlenen 17. Avrupa Wushu Şampiyonası'nda mücadele eden Uşak Şampiyon Spor Kulübü sporcusu Hatice Arslan 48 kiloda karşılaştığı İtalyan rakibini nakavt ederek altın madalya kazandı.

Arslan, elde ettiği bu başarıyla dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanarak Uşaklılara ayrı bir gurur daha yaşattı.

Şampiyon Spor Kulübü antrenörleri Fehmi Bilen ve Savcı Aktaş ise yaptıkları açıklamada; Sporcuları Hatice Arslan’ın üstün başarı göstererek final maçında İtalyan rakibini nakavt ederek Avrupa Şampiyonu olmasında büyük gurur duyduklarını ifade ettiler.

Hedeflerinde dünya şampiyonluğunun olduğunu belirten başarılı sporcunun antrenörleri, kenti yönetenlerden ve Uşaklılardan sadece maddi anlamada değil, manevi olarak da destek beklediklerini söyleyerek, Türkiye ve Uşak halkına hayırlı uğurlu olsun ifadelerini kullandılar.

Wushu Şampiyonası'nda 7 altın, 8 gümüş, 10 bronz madalya

Sandada farklı yaş kategorilerindeki mücadeleler sonucunda Şükran Teba Büyükdemir, Hayriye Türksoy, Hilal Şen, Hatice Arslan, Emre Oluklupınar, Abdullah Ertaş ve Yusuf İslam Parmanbek altın, Aysu Almancı, Makbule Emine Aydın, Fadime Atalay, Gülce Özdenli, Yavuz Selim Kazanel, Harun Güler, Oğulcan Dilhoz ve Kürşat İnce gümüş, Berna Tut, Salih Samet Oruç, Mahmut Emin Saka, Hüseyin Kaya ve Furkan Erdem de bronz madalyaya ulaştı.

Taoluda ise Hilal Feyza Çapoğlu, Rabia Şıhlı, Ayşe Sude Akyüz, Melek Küçüktanık ile Halil Kalaycı, farklı kategorilerde bronz madalya elde etme başarısı gösterdi.