Uşaklı güreşçi kızlar madalya peşinde

Uşak'ın Eşme ilçesinde 4 yıldır güreş eğitimi alan ortaokul öğrencisi 3 kız sporcu, 5-10 Eylül'de Bosna-Hersek'te düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda altın madalya için mindere çıkacak.
Uşaklı güreşçi kızlar madalya peşinde

Uşak Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün girişimleriyle 4 yıl önce Eşme'de açılan güreş eğitim kursuna katılan Sıtkı Çetin Ortaokulu öğrencileri Ayşe Yanardağ (13), Songül Aydemir (13) ile Galip Çetin Ortaokulu öğrencisi Ayşe Erkan (14), 4-6 Ağustos'ta Ankara'da düzenlenen Türkiye Güreş Şampiyonası 11-13 yaş kategorisinde elde ettikleri derecelerle Büyük Minikler Bayan Güreş Milli Takımı'na seçilmeyi başardı. 

Uşak Gençlik ve Spor Müdürlüğü Güreş Antrenörü İsmail Bingöl,  yaptığı açıklamada 35 bin nüfuslu ilçede dört yıl önce başlayan güreş eğitimlerinin başarıya ulaştığını söyledi.

İlçeden daha önce Türkiye ve Balkan şampiyonu güreşçiler yetiştirdiklerini, bu yıl 3 kız sporcunun Balkan Şampiyonası'na katılmasıyla gurur duyduklarını dile getiren Bingöl, "Ayşe Yanardağ 42 kiloda, Songül Aydemir 46 kiloda, Ayşe Erkan ise 50 kiloda mindere çıkacak. Onlar kadar bizler de heyecanlıyız. Umut ediyorum altın madalya alırlar ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler." dedi. 

Türk güreşinin gelişmesi için çaba harcadıklarını belirten Bingöl, "Büyük Minikler Bayan Güreş Milli Takımı on kişiden oluşuyor, biz bu takıma 35 bin nüfuslu bir ilçeden üç sporcu gönderdik. Daha fazla sporcu yetiştirmek için çalışıyoruz. Her yıl okullarda tarama yapıp yeni sporcular keşfediyoruz. Halen ilçede 35 sporcu ile çalışıyorum. Tek bir hedefimiz var, o da başarılı, ahlaklı sporcular yetiştirmek." diye konuştu.

Songül Aydemir: "Hedefim altın madalya"

Şampiyonaya ilk kez katılacağını söyleyen Songül Aydemir, 3 yıldır güreştiğini, bu zamana kadar hiçbir maçını tuşla vermediğini belirterek, şampiyonada altın madalya hedeflediğini belirtti. 

Antrenörünün şampiyonaya kendilerini iyi hazırladığını aktaran Aydemir, "İyi bir sporcu olmak istiyorum, Balkan Şampiyonası'nda ay yıldızlı forma ile ilk kez güreşeceğim için çok heyecanlıyım." yorumunu yaptı.

Sıtkı Çetin Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ayşe Yanardağ ise milli takıma seçildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte güreşe 4 yıl önce başladım, eylülde Bosna-Hersek'te altın madalya kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Galip Çetin Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayşe Erkan ise güreşi çok sevdiğini anlatarak şampiyonaya katılacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Uşak Gençlik ve Spor Müdürü Şahin Mercan ise sporun her dalında kurslar düzenlediklerini belirterek, "Güreşçi kızlarımız milli takıma seçilerek bizleri gururlandırdı. Şimdi onlardan daha büyük başarı bekliyoruz. Umarım hem bireysel hem takım sporlarında Uşak'ın ismini daha fazla duyuracağız." şeklinde görüş bildirdi.