Uşak’ın “Demir Yumruklu Kızı Avrupa 3. oldu

Karadağ'ın Budva şehrinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası, oynanan final müsabakaları ile sona erdi. Gençler Boks Milli Takımımız Avrupa Şampiyonasını 2 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplamda 6 madalya ile tamamladı.
Uşak’ın “Demir Yumruklu Kızı Avrupa 3. oldu

Uşak’ın “Demir Yumruklu kızı Ayşe Doğan” 66 kiloda Avrupa 3. Oldu.

52 kilo final müsabakasında ringe çıkan sporcumuz Gamze Soğuksu, Rus rakibi Valeriia Linkova'ya mağlup olarak şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı.

54 kilo final müsabakasında ringe çıkan sporcumuz Kevser Tütüncü, Yunan rakibi Antonia Fillipa Giannakopoulou'ya mağlup olarak şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı.

48 kiloda Nurselen Yalgettekin, 63 kiloda Ece Asude Ediz, 66 kiloda Ayşe Doğan ve 81 kiloda Senanur Kocaoğlu bronz madalya kazandı.

Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörü Görkem Durak tarafından çalıştırılan Ayşe Doğan, başarıları

 ile Uşak’ın göğsünü kabartmaya devam ediyor.

Ayşe Doğan (18), 2018 yılında Türkiye üçüncüsü, 2019 yılında İstanbul’da yapılan yıldız ve büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında 70 kiloda Türkiye şampiyonu olmuştu.

Anrenörü Görkem Durak, Ayşe’nin boksta çok hırslı ve çalışkan olduğuna dikkat çekerek, yakın zamanda genç kızdan Avrupa ve dünya şampiyonlukları beklediğini belirtti.

(SALİH KILINÇ / HABER)