Uşak'ta Olimpiyatlar Türkiye şenlikleri Başladı

Uşak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Özel Olimpiyatlar Türkiye" etkinliği başladı.
Uşak'ta Olimpiyatlar Türkiye şenlikleri Başladı

Atapark'ta gerçekleştirilen etkinliğe Manisa ve Afyon'dan gelen 600 kadar özel ve partner sporcu katıldı.

Uşak Belediye Başkanı  Nurullah Cahan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, "Özel çocuklarımızı, ailelerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini Uşak'ta ağırlamaktan mutluluk duyduk. Etkinliklerimize katılan sporcularımızın mutluluğuna şahit olmak bizler için çok kıymetli. Özel Olimpiyatlar Türkiye'yi en kısa zamanda tekrardan şehrimizde ağırlayacağız." diye konuştu

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ise etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte oynayıp, eğlendiği, yine birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bu güzel ortamı yaratmak için yanımızda olan Uşak Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Hepimizin tek bir amacı var; özel sporcularımız hakkındaki önyargıları yıkıp, kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini göstermek. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar bocce, atletizm, binicilik, karma basketbol, anne ve kız futbol takımları etkinliği yaptı.