Uşak basketbolda o muhteşem günlere dönmek için hazırlanıyor

Geçtiğimiz hafta Türkiye Bölgesel Basketbol Ligi'nde sezonun ilk maçında Söke'den 55-85 galibiyetle dönen Uşak Belediyespor Basketbol Takımı, 650 kişilik basketbol ordusu ve tesis alt yapısı ile önümüzdeki 4 yıl içerisinde Süper Basketbol Ligi’ne çıkmanın planlarını yapıyor.
Uşak basketbolda o muhteşem günlere dönmek için hazırlanıyor

Basketbol takımlarından sorumlu çalıştırıcı Özcan Çete, Uşak halkının bu takıma sahip çıkmasını isteyerek, belediyenin de maddi anlamda desteği ile önümüzdeki 4 yıl içerisinde Süper Lig’e çıkmayı hedeflediklerini ve Uşak’ı tekrar basketboldaki o muhteşem günler döndürmek isteklerini belirtti.

ALT YAPIDA ADETA BİR BASKETBOL ORDUSU KURULDU

İşte Özcan Çete Hocadan Uşak Basketbolu adına umut verici açıklamalar:

“Takımımız 2017-2018 Sezonunu gelişim Ligi’nde tamamladı. Süper Lig takımımızın kapanmasından sonra 2012019 Sezonunda tabandan yeniden bir yapılanma başlattık.

Takımımız il içerisinde yaptığı müsabakalarda birinci oldu. Şimdi Anadolu maçlarını oynuyor. Buradan da başarıya ulaşıp Uşak’ımızın bir takımını 2. Lige çıkarabilmek adına yola çıktık. Bu bahsettiğim sadece A takımımızdır.

Alt yapımızda; miniklerden gençlere kadar alt yapıda oluşturduğumuz 7 takımımız daha var. Bu takımlarda yaklaşık 650 sporcumuz bulunuyor. Bu basketbolcularımızın yüzde 88’i Uşaklı çocuklar ve gençlerden oluşmaktadır. Burada basketbol adına çok ciddi bir değer yaratılmaktadır. Artık Uşaklıların desteğini bekliyoruz. Sporcularımızın hepsi eğitimlerine devam etmektedir. Hem eğitimde hem sporda başarılı olmaları için sporcularımıza her türlü desteği vermekteyiz.

“YAŞ ORTALAMASI 19 OLAN VE GELECEK VAAT EDEN BİR TAKIMIZ”

Geçen hafta, Bölgesel Lig’de Söke deplasmanında ilk maçımızı 85-55 kazandık. Bu haftada 13 Nisan Cumartesi günü saat 18.00 de yeni Spor Salonunda Salihli Belediyespor ile bir maç yapacağız.

Yaş ortalaması 19,5 olan bu ligin en genç ve en dinamik ve en gelecek vaat eden takımı olduğumuzu söyleyebilirim.

Belediyenin tesislerinde konaklıyoruz. Parasal anlamda geçen 6-7 ayda hiç maddi destek alamadık. Ancak bundan sonra belediyenin desteği ile yola devem edeceğiz.

Uşak kent olarak bu takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Uşak halkının bu organizasyonu anlamasını bekliyoruz. Çünkü bu organizasyon değerli bir organizasyon. Çünkü öz kaynaklarına, yani gençlere yatırım yapan bir organizasyon. Yarın evlerinde yetişen kendi çocuklarının toplum içerisinde değerli insanlarla karşılaşması için bu organizasyonlara değer vermesi gerekiyor. Toplumun daha sağlıklı, sosyal anlamda daha gelişmiş, kültürüne sahip çıkan bireyler yetiştirmek adına da bu organizasyonun çok önemli olduğunu düşünüyorum.

“Bu takımın önümüzdeki 4 yıl içerisinde yine Süper Lig ve Avrupa’da Uşak adını yeniden duyuracağına inanıyorum. Burada önemli olan şu: Geçmişte basketbol takımının ne idari, ne tesis, ne de oyuncu alt yapısı vardı.

Bunlar olmadığı için de takım kapandı. Şimdi ne yapıyoruz? Tesis, oyuncu ve idari alt yapısını oluşturuyoruz. Bunlar olduğunda A Takımı olmasa bile basketbolu ayakta tutacak kökleri oluşturuyoruz.”