Süper Lig’de 28. Hafta Mücadeleleri Başlıyor .

Süper Lig’de 28’inci hafta maçları 2 Mart Salı tarihinde oynanacak olan müsabakalar ile başlayacak. Hem üst sıralarda hem de alt sıralarda kıyasıya bir rekabet var.
Süper Lig’de 28. Hafta Mücadeleleri Başlıyor .

Liderlik Yarışı Devam Ediyor

Futbolseverlerin gözü Süper Lig 28’inci hafta fikstüründe. Bilindiği üzere bu yıl alınan karara göre ligde takım sayısı arttırıldı. Bu durum takımların kendi aralarında yapacakları maçların sayısının da otomatik olarak artmasına neden oldu. Alınan karara göre takımlar haftada 2 kez müsabaka oynuyor. Maçlar hem hafta içi hem de hafta sonu oynanıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan maçların ardından Galatasaray 57 puana yükseldi ve liderliğini sürdürmeyi başardı. Son 8 maçtır kaybetmeyen Galatasaray, bu hafta da kazanarak kazandığı seriyi devam etmek istiyor. Galatasaray, bu hafta Ankara deplasmanına gidiyor. Ankara temsilcilerinden biri olan Ankaragücü ile Galatasaray 3 Mart çarşamba tarihinde karşılaşacak.

Süper Lig’de liderliğin en yakın takipçileri ise Beşiktaş ve Fenerbahçe. Her iki İstanbul temsilcisi de 54 puanda. Avaraj farkı ile Beşiktaş, Fenerbahçe’nin üzerinde yer alıyor. Aynı puana sahip olan iki takımdan Beşiktaş 2 Mart salı tarihinde Malatyaspor deplasmanına gidiyorken Fenerbahçe 4 Mart perşembe tarihinde evinde Antalyaspor’u konuk ediyor.

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe de Beşiktaş da oynadıkları maçları kazanarak liderlik yarışının en güçlü ekipleri olduğunu kanıtlamıştı. Fenerbahçe, önemli bir Trabzonspor galibiyeti alırken Beşiktaş Denizlispor karşısında 3 puanı 3 golle almıştı. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe mağlubiyeti ile kaybetmeme serisi sona eren Trabzonspor, yeni bir seri yakalamak adına 4 Mart perşembe günü Kasımpaşa deplasmanına gidiyor.

Düşme Hattında Hareketlilik Var

Ligin sonunda yer alan ve düşme hattında bulunan takımlar ise Ankaragücü, Gençlerbirliği, Denizlispor ve Erzurumspor. Belirtildiği gibi Ankaragücü lider Galatasaray ile karşılaşacak. Diğer bir Ankara temsilcisi olan Gençlerbirliği ise haftanın açılış maçında 2 Mart Salı günü Gaziantepspor deplasmanına gidiyor.

Düşme hattında yer alan takımlardan Denizlispor bu haftayı bay geçen takımken bir diğer düşme tehlikesi yaşayan takım Erzurumspor evinde Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek. 2 Mart Salı günü başlayacak olan Süper Lig 28’inci hafta maçları 4 Mart Perşembe günü sona erecek.