Son Dakika: Uşakspor yeni sahibini buldu

Uşakspor’un devri konusunda Uşakspor yönetiminin prensipte anlaştığı ve devralan şirket ve kişinin adını bugün açıklayacağı, Perşembe günü ise imzaların atılarak devir işleminin resmileştireceği belirtildi.
Son Dakika: Uşakspor yeni sahibini buldu

Geçen yıl sezonun bitmesi ve Teknik Direktör Ümit Karan’ın istifası ile başsız kalan ve birçok profesyonel oyuncusunun kenti terk ettiği Uşakspor A.Ş.’nin akibeti aşigolar tarafından merak ve kaygı ile takip ediliyordu.

Az evvel www.usakgundem.com Haber merkezimize gelen bilgilere göre; Uşakspor’un devri konusunda el sıkışıldı. Tarafların birkaç gün içerisinde bu anlaşmayı kamuoyuna duyurması ve resmileştirilmesi bekleniyor.

Uşakspor yönetiminin kulübün devri konusunda 6 dönem Galatasaray yönetiminde görev yapmış olan ve Hukukçu, akademisyen ve girişimci Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm ile prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi.

Haber merkezimize gelen bilgilere göre; Kulübün anlaşmayı bugün 18 Temmuz Pazartesi) açıklaması, 21 Temmuz Perşembe günü de resmi imzaların atılarak devir işleminin tamamlanması bekleniyor.

Ural Aküzüm Kimdir?

Peki, Uşakspor’u devralması beklenen Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm kimdir?

Doğum Yeri: Kars olan Hukukçu, akademisyen ve girişimci olan Aküzüm halen Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı, Kabine Hukuk Bürosu ortağı, Bilgi ve Yeditepe Üniversiteleri Öğretim Üyesidir.

6 dönem yönetsel görevler üstlendiği Galatasaray Spor Kulübü'nde yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeliğinin yanı sıra muhtelif dönemlerde kadın-erkek basketbol, binicilik, tekerlekli sandalye basketbol şube sorumlusu olarak görev yapmış, tenis şubesinin kuruculuğunu üstlenmiştir. Ayrıca lisanslı sporcu (binicilik şubesi) olarak kulüpte yer almıştır.

Aküzüm Galatasaray yönetimlerinde hukuk ve iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Grup ve bağlı ortaklıklarında Galatasaray Dijital A.Ş., Almanya merkezli Galatasaray Europa GmbH, Taç İnşaat A.Ş., ayrıca grup dışı Taçspor Kulübü Derneği yönetim kurulu başkanlığı; Galatasaray Emlak Geliştirme A.Ş., Galatasaray İletişim A.Ş. ve Galatasaray Televizyonculuk A.Ş.'de yönetim kurulu başkan vekili görevlerini ifa etmiştir. Borsaİstanbul'da işlem gören Galatasaray Sportif A.Ş.'de 4 dönem YK üyesi ve denetçi olarak görev almıştır. Ayrıca Galatasaray Mağazacılık A.Ş. adını almadan Galatasaray Pazarlama A.Ş.'de görev üstlenmiştir.

Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu'nda 3 sene kulübü temsilen görev yapmış olan Aküzüm 2 dönem Florya'daki yurdunu kuran ve işleten Galatasaray Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği görevini ifa etmiştir. Galatasaray Lisesi'nde öğretmenlik görevi üstlenmiştir. GEV (Galatasaray Eğitim Vakfı) Mütevelli Heyeti, Galatasaraylılar Cemiyeti, Galatasaray Yardımlaşma Sandığı, Galatasaray 1905 Kültür Sanat Spor Derneği, Paris merkezli "AGS - Amical de Galatasaray Association" ve Bodrum Galatasaray Taraftarları Derneği üyesidir.

Uşakspor A.Ş. 2. Başkanı istifa etti

Öte yandan Uşakspor’un devri konusunda el sıkışıldığı haberinin duyulmasının ardından Uşakspor A.Ş Futbol şubesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Said Damar, yönetim kurulu ve Futbol Şube sorumluluğu görevlerinden istifa ettiğini;

“Değerli Aşigolar ve Büyük Uşakspor taraftari;

8 yıldır yönetici olarak hizmet ettiğim son 3 yıldır futbol şube sorumlusu olduğum görevimi bugun itibari ile birakmis bulunmaktayim. Usakspor sevdamıza kucuk bir çocuk iken çıktığımız tribününden devam edeceğiz. Yonetimde olalim olmayalım her zaman ki gibi desteğe devam edeceğiz. Bu sure zarfında desteğini esirgemeyen büyük aşigolara teşekkürlerimi sunarım. Birlikte çalıştığımız yoneticilerimiz hocalarımız klup personelimiz ve oyuncu kardeslerime tesekkurlerimi sunarim. Bir gün tekrar buluşmak dilegi ile..”

şeklinde duyurdu.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)