Şampiyon kız kardeşler bayrak açtı ve asker selamı verdi

Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında Uşak Kalfa Koruluğunda düzenlenen 2 bin metre koşusunda abla Hacer Karakaya Uşak İl birincisi olurken, kardeşi Ezgi Su Karakaya Uşak İl ikincisi oldu.
Şampiyon kız kardeşler bayrak açtı ve asker selamı verdi

SALİH KILINÇ / Yarışmayı açık farkla önde bitiren Hacer Karakaya, hakemlerin uyarısına rağmen arkasından gelen kardeşini bekledi. Kardeşinin hemen önünde finiş çizgisini birinci olarak yarışı tamamladı.

Herkes genç kızın neden böyle yaptığını şaşkınlıkla birbirine sorarken abla Hacer şortundan bir Türk Bayrağı çıkararak kardeşi Ezgi Su ile birlikte bayrağı açtı ve İdlib’te hain saldırı sonucu can veren askerleri anmak için asker selamı verdi.

Genç kızların bu jesti, atletizm pistinde bulunanları duygulandırdı. Herkes kız kardeşleri coşku ile alkışladı.

Başarılı kardeşlerin 14 Mart tarihinde Muğla İlinde Yapılacak Olan Bölge Atletizm Müsabakaları finalinde Uşak’ı temsil edecekleri öğrenildi.

Zeki çevik ve ahlaklı bir sporcu olmak istiyorlar

Banaz Cumhuriyet Ortaokulunda okuyan Hacer Karakaya’nın (14) yeteneğini ilk fark eden beden eğitimi dersi öğretmeni oldu. Öğretmenin tavsiyesi üzerine Banaz Milli Eğiitm İlçe Müdürlüğünde çalışan baba Selçuk Karakaya, Atletizm Antranörü Ali Yılmaz ile temasa geçerek kızının atletizm konusunda eğitim almasını sağladı.

Ablasına özenen küçük kardeş Ezgisu Karakaya (13) da atletizme başlayarak Ali Hoca’dan ders almaya başladı ve Karakaya kardeşler pistlerde fırtına gibi esti.

Abla Hacer 2019 İstanbul Turkcell Salon Şampiyonasında 1500 metrede Türkiye 3. oldu

Kızlarının başarısının kendisine gurur verdiğini belirten baba Selçuk Karakaya, “Haftada 4 gün Banaz ilçesinden Uşak’a antrenmana gittik. Kızlarım çok istekli ve hırslı olunca başarı kendiliğinden geldi. Kızlarımın ipi önde göğüslemesi ile salonlarda ve pistlerde adları anons edildiğinde ben salonlara sığamıyorum. Heyecandan kalbim duracak gibi oluyor.

Yavrularımın kötü alışkanlıklardan uzak durması, Ulusal ve uluslararası alanlarda Uşak’ın ve ülkemizin adını duyurması en büyük arzumdur. Vatanlarını seven, terbiyeli ve topluma örnek insanlar olmaları için elimden geleni yapacağım.

Uşak’ta birinci ve ikinci geldikten sonra bayrak açmaları ve asker selamı vermeleri de kızlarımın Ulu Önder Atatürk’ün tanımladığı; “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” şeklindeki sporcu olma yolunda ilerlediklerinin kanıtıdır diye düşünüyorum” dedi.