Rekorları alt üst ederek Uşak’ın gururu oldular

13-17 Mart tarihlerinde Antalya'da düzenlenen ve 3175 sporcunun mücadele ettiği Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası, rekor katılımlı organizasyon olarak kayıtlara geçti.
Rekorları alt üst ederek Uşak’ın gururu oldular

Rekor katılımın olduğu turnuvada en çok madalya kazanan Uşak Özlem Karate Spor Kulübü ise toplam 15 madalya ile genel klasmanda birinci olarak Uşak’ın yüz akı oldu.

Ulusal seviyede önemli organizasyonlar arasında yer alan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası, 13-17 Mart tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. 61 ilden 1267 bayan, 1908 erkek olmak toplamda 3175 sporcunun katılımı, Türkiye Karate Şampiyonaları tarihine rekor katılım olarak geçti.

Türk karatesinin yeni yıldız adaylarının ilk büyük heyecanını yaşadığı Türkiye Karate Şampiyonası’nda 2005 ila 2012 arası doğumlu sporcular yarışırken, 48 kumite, 22 kata dalında madalya dağıtıldı.

Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada Uşak Özlem Karate Spor Kulübü, kazandığı 6 altın, 7 gümüş ve 2 bronz madalya ile genel klasmanda ilk sırayı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor 4 altın, 2 gümüş ve 8 bronz madalya ile ikinci olurken, Etimesgut Belediye Spor Kulübü de 4 altın ve 5 bronz madalya ile üçüncü basamakta kendine yer buldu.

“OLİMPİK SPORCU OLMA HAYALİYLE MÜCADELE ETTİLER”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’na rekor katılım olmasının karateye artan ilgiyi ortaya koyduğunu belirterek, “Çok ciddi katılımın olduğu bir şampiyonayı geride bırakıyoruz. Aynı anda 8 tatamide müsabaka yapılması, koordinasyonu zor bir durumdu ancak Organizasyon Kurulumuz gayet başarılı bir iş çıkardı. Müsabakalarımızı sorunsuz bir şekilde tamamladık” dedi.

Gelecek yıllarda Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek Milli sporcuların bu organizasyonlarda ilk derecelerini kazandıklarını vurgulayan Başkan Esat Delihasan, “Önümüzde Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları var ve burada mücadele eden sporcularımız da gelecekte olimpik bir sporcu olma hayaliyle mücadele etti. Umuyoruz ki herkes güzel duygularla Antalya’dan ayrılmıştır. Beş gün boyunca görev yapan tüm yönetici ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.