Pedallar Bu Kez Tarihe Çevrildi

Uşak Üniversitesi bünyesinde kurulan Yeşil Pedal Topluluğu tarihi Altıntaş Mağaralarına bisiklet turu yaptı.
Pedallar Bu Kez Tarihe Çevrildi

Spor Bilimleri öğrencisi Ali Şirin'in başkanlığını yaptığı Yeşil Pedal Topluluğu haftalık bisiklet turlarına bir yenisini daha ekledi. Topluluk, bu sabah Uşak üniversitesi Bir Eylül Kampüsü'nden yola çıkarak merkeze bağlı Altıntaş köyüne gitti. Öğrencilerin şehri keşfetmesi için yapılan tur köklü bir tarihe dayanan Altıntaş mağaralarına kadar sürdü. Mağaraları inceleyen ve keşif yapan öğrenciler 16.00 sıralarında tekrar Uşak Üniversitesi'ne döndü.

Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ali Şirin Yeşil Pedal Topluluğu'nun kurulması ve yaptığı çalışmalar hakkında şunları söyledi:

"Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yüzme Uzmanlık öğrencisiyim. Üniversitemizde yüzme topluluğu vardı ama çok aktif değildi. Bende yüzmenin yanında ne yapabilirim diye düşündüm. Çocukluğumdan beri severek bisiklet sürüyorum ve yan branşımsa bisiklet. Bu durumu fırsata çevirerek iki yıl önce bisiklet topluluğunu kurdum. Yaklaşık 2 binin üzerinde üyemiz var. Topluluk bünyesinde bir çok etkinlik yaptık. Ana hedefimiz öğrencilerin şehirde ve okulda aktif olmasını sağlamak." dedi.



TARİH VE DOĞA TANITILIYOR

Ders hayatının yanında sosyal yaşantının da gelişmesini istediklerini dile getiren Yeşil Pedal Topluluk Başkanı Şirin, "Yeşil Bisiklet Projesi kapsamında Uşak ve çevresindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yardımlarda bulunuyoruz. İlk ve ortaokul öğrencileriyle birlikte düzenlediğimiz turlar sayesinde hem çevre bilinci aşılıyoruz, hem de bisiklet kullanımı hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Üniversite öğrencileri ile haftada bir kez tur düzenliyoruz. Çevre temizliği, kamplar ve daha birçok etkinlik ile öğrencilerin aktifleşmesini sağlıyoruz." diye konuştu.



Sağlıklı yaşamayı ve doğa ile iç içe olmayı amaç edinen Yeşil Pedal Topluluğu 29 Ekim'de Ulubey Kanyonları'nda kamp yapacak. Yeşil Pedal, ayrıca çevre temizliği yaparak çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlayacak. İlerleyen süreçlerdeyse Uşak Üniversitesi'ni temsilen Şehitlere Saygı Turu etkinliği için Çanakkale'ye gidecekler.