Kütahyalı bilek güreşi şampiyonu Avrupa'ya hazırlanıyor

Bilek güreşinde Türkiye şampiyonu olan Kütahyalı Asude Sarı Avrupa Şampiyonası için hazırlıklara başladı...
Kütahyalı bilek güreşi şampiyonu Avrupa'ya hazırlanıyor

Kütahya Tavşanlı'da yaşayan ve hem sol hem de sağ bilekte Türkiye birinciliği alarak büyük bir başarıya imza atan Asude Sarı, Avrupa Şampiyonası için hazırlıklara başladı. 16 yaşındo alan ve Bilek Güreşi Bedensel Engelliler kategorisinde altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Sarı Mayıs ayında yapılacak olan şampiyonada ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan sağ ve sol bilek Türkiye birincisi Asude Sarı, Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor. Bilek Güreşi Bedensel Engelliler kategorisinde altın madalya sahibi olan 16 Yaşındaki Asude Sarı, mayıs ayında gerçekleşecek Avrupa şampiyonasına, Ada Stadı'ndaki ilçe Gençlik Spor Tesisleri'nde hazırlanıyor.

KİMSE BİLEĞİNİ BÜKEMİYOR! ASUDE SARI AVRUPA'DA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK...

Başarılı sporcu Asude Sarı, "Bu sporu iki yıldır yapıyorum. Tavşanlı Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Türkiye Engelliler Bilek Güreşi Bedensel Engelli kategorisinde 23 yaş altı açık sıklet sağ ve sol bilek Türkiye birincisiyim. Milli takım maçlarına hazırlanıyorum. Mayıs ayında Slovakya'daki yapılacak bilek güreşleri Avrupa maçları için hazırlanıyorum. İlk üçe girerek kürsüde ülkemizi temsil etmek istiyorum" dedi.

hatirlmik.jpg

Antrenörü Fatih Sam ise yapılan hazırlıklar hakkında bilgi vererek, "Bilek güreşi için Tavşanlı'mızı temsil ediyoruz. Samsun ilindeki milli takım seçmelerine katıldık. Bedensel engelliler kategorisinde Asude Sarı sporcumuz birinci oldu ve altın madalya aldı. Bu sene mayıs ayında Slovakya'da düzenlenecek olan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Umarım ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, altın madalyalar getirir. Kendisine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Genç sporcuyu ailesi de antremanlarda yalnız bırakmayarak moral verirken Asude Sarı ülkemizi Mayıs ayında Slovakya'da düzenlenecek olan turnuvada temsil edecek. Buradan da altın madalya almak istediğini belirten Sarı antremanlarını sürdürüyor...