İlkler Şehri Uşak ilk maçında galip geldi, İlkler Şehri Uşak: 74 HİGH TOUCH HT: 69

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) 2. Ligde 2022-2022 Sezonu ilk maçına çıkan İlkler Şehri Uşak Basketbol Takımı, rakibi İstanbul HİGH TOUCH HT takımını 74 – 69 yenerek sezona galibiyetle başladı.
İlkler Şehri Uşak ilk maçında galip geldi, İlkler Şehri Uşak: 74  HİGH TOUCH HT: 69

Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda oynanan maçta, Uşak takımı arkasına aldığı seyirci desteği ile maça hızla başlasa da konuk takım aranın açılmasına izin vermedi. Maçın ilk periyodu 25/20 ev sahibi takımın galibiyeti ile tamamlandı.

Oyuna iyice ısınan İlkler Şehri Uşak Basketbol takımı 2. Periyotta arayı biraz daha açarak soyunma odasına 10 sayı farkla 44/34 galip gitti.

Maçın 2. Yarısında toparlanan konuk takım HİGH TOUCH HT aradaki farkı kapatmaya başardı. Dengede giden maçta, gününde olan Kutay Göçen basketleri ile konuk takımın öne geçmesine izin vermedi. 3. Periyotta ev sahibi takımın 54/51 üstünlüğü ile geçildi.

Maçın 4’üncü ve son periyodunda her iki takımda varını yoğunu ortaya koyarken, ev sahibi takım seyirci desteği ile maçı 74/ 69 kazanarak sahadan 2 puanla ayrıldı.

Maçın en skorer oyuncuları; 17 sayı ile İlkler Şehri Uşak Basketbol Takımından Kutay Göçen, 13 sayı ile HİGH TOUCH HT takımından Soner Şahin oldular.

“Çok önemli bir galibiyet aldık”

Maç hakkında kısa bir değerlendirme yapan İlkler Şehri Uşak Basketbol Spor Kulübü Başkanı Osman Tekbaş; “Takımımızın evinde sezonun ilk maçtan galibiyetle ayrılması bizim için çok önemliydi. Bunu başardık.

Oyuncularımızda takım olma bilinci ve birbiri ile kaynaşmaları her geçen gün artarak devam ediyor. BU gelişmelerde bana başarılarımızın devam edeceği yönünde olumlu sinyaller veriyor.

Teknik ekibime ve oyuncularıma başarılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü de Uşaklı basketbol severlere etmek istiyorum. Bu zorlu maçta tribünleri doldurdular ve takımlarını son saniyeye kadar desteklediler.

Seyircimizin desteği arkamızda olduğu sürece takımımızın bileğini kimse bükemez” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)