Hazırlık Maçında Utaş Uşakspor ve Salihli Belediye Spor 1 - 1 lerini üzmedi

UTAŞ Uşakspor, 1 Eylül Stadı’nda yaptığı hazırlık maçında Salihli Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.
Hazırlık Maçında Utaş Uşakspor ve Salihli Belediye Spor 1 - 1 lerini üzmedi

Konuk takım, 27. dakikada Aydın’ın golü ile öne geçerken, ev sahibi takım, bu gole 68. dakikada Emre Tayfur ile cevap verdi.

Gelecek hafta başlayacak olan TFF 2. Lig Beyaz grup maçları öncesi UTAŞ Uşakspor, evinde Salihli Belediyespor ile bir hazırlık maçı yaptı.

Misafir takımda önceki yıllarda Uşakspor forması giyen kaleci Sercan, BAL ve 3. Lig şampiyonluklarında büyük payları olan Kaptan Selçuk Yıldırım ve sağ açık İbrahim Kongur’u trübünlere çağıran aşigolar eski oyuncularına sevgi gösterisinde bulundu. Eski Uşaklı oyuncular da bu jeste alkışla karşılık verdi.

Salihli Belediyespor, sahaya; “UTAŞ Uşakspor’a 2. Lig de başarılar dileriz” yazılı bir pankartla çıkınca, Uşak seyircisi de konuk takım lehinde tezahürat yaptı.

Maçın hakemliklerini Uşak bölgesinden, Veli Karakaya, Yusuf Doğan, Melih Kurtuluş ve Rıdvan Altıntaş yaptı.

UTAŞ Uşakspor sahaya; Ersin, Caner (Dk. 60 Levent), Hikmet (Dk.60 Mete), Ender (Dk.60 Melih), Semih (Dk.45 Ahmet), Oğuzhan (Dk.30 Kerem Dk. 45 Nurettin), Rıdvan (Dk. 45 Özgen), Melih (Dk.60), Ekrem (Dk. 60 Oğuzhan Kayar),  Seçkin (Dk.60 Tayfun), Emrah (Dk. 60 Tayfur Emre) şeklinde çıktı.

Salihli Belediyespor ; “Sercan (Dk. 85 Hasan), Cihat (Dk. 45 Sercan Tunç), Şahin, Feyzullah (Dk 45.Muhammed), Can (Dk.45 Kürşat), Selçuk (Dk.69 Ensari), Hamza (Dk.75 Hamza Can) Ulaş, İbrahim, Güney (Dk.75 Yusuf) şeklinde dizildi.

Dakikalar 27 yi gösterirken ceza sahasına giren Aydın sol çaprazdan sert şutu ile Salihli Belediyespor 1-0 öne geçti.UTAŞ Uşakspor 30. Dakikada akıl almaz bir şekilde beraberliği kaçırdı. Doğan Seçkin’in uzaktan sert şutunu kaleci Sercan yatarak güçlükle çelebildi. Top Emrah’ın önüne düştü. Ancak Emrah ağır kalınca kaleci Sercan bu kez sağa yatarak topu bloke etti. Soyunma odasına galip giden konuk takım Salihli Belediyespor oldu.

İkinci yarıda tek  kale oynayan taraf UTAŞ Uşakspor, 50. Dakikada Murat’ın sert şutunun auta gitmesi ile beraberliği tepti.

52. Dakikada Ekrem’in ara pasında Murat Kaleci Sercan ile karşı karşıya kaldı. Sercan yatarak topu ayakları ile uzaklaştırdı.

69. dakikada orta sahadan atılan bir topta ani dönüşle rakip defansın dengesini bozan Tayfur Emre’nin aşırtma vuruşu kaleci Sercan’ın üzerinden aşarak üst direğe çarparak aşağı düştü ve oyun sahasına geri döndü. Hakem Veli Karakaya topun gol çizgisini geçtikten sonra sahaya döndüğüne hükmederek golü verdi.

Kalan sürede karşılıklı ataklar golle sonuçlanmayınca maç 1- 1 berabere sona erdi.

NE DEDİLER?

“Her şey Çok güzel olacak “

(Hakan Şapçı UTAŞ Uşakspor Teknik Direktörü): “Çok iyi durumdayız. Bir gün önce iki antrenman yaptık. Bu maçı da antrenman olarak değerlendirdik. Bu maçta 21 oyuncuma da şans vererek son hallerini görmek istedim. Bizim için önemli olan haftaya yapacağımız lig maçıdır.

Bu hafta antrenman dozunu biraz daha düşürüp Hacettepe maçına hazır hale geleceğiz. Hacettepe 18-20 yaş arası genç oyunculardan kurulu ve oldukça fit ve dinamik bir takım. Önceki gün Etimesgutspor’a karşı yaptıkları maçı teknik heyetimle birlikte izledim. Çok dinamik ve diri bir takım olduğunu gördüm.

Oradan 3 puanla dönersek, içeride iki maç kazanıp üst sıralarda yer almayı hedefliyoruz. Oyunla ve oyuncularımla bir problem yok. Takım olarak gayet iyi durumdayız. Yine her şey çok güzel olacak inşallah.”

“Uşak’ın kurtuluş gününde Ankara’dan 3 puanla dönmeyi hedefliyoruz”

Fatih Kandemir (UTAŞ Uşakspor Başkanvekili): “Hazırlık maçları bizim için ölçü değil. Sadece oyuncularımızın form durumlarını görmüş olduk. Bizim için esas olan gelecek hafta 1 Eylül Cumartesi günü Ankara’da Hacettepespor’u devirip şehrimizin kurtuluş gününde tüm hemşerilerimize 3 puan hediye etmek istiyoruz.

Hacettepespor çok güçlü bir takımmış. Varsın olsun biz daha güçlüyüz. Yönetimimiz, teknik heyetimiz ve oyucularımız hazır. Her şey yolunda. Yeneceğimize inanıyorum.”

Aşigolar Ankara’ya çıkartma yapacak

Kısa adı; “Aşigolar Derneği” olan “1967 Uşaksporlu Aşigo Taraftar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fehmi Tezer, 2. Lig beyaz grupta 1 Eylül Cumartesi günü Hacettepespor ile karşılaşacak olan UTAŞ Uşakspor Futbol Takımını yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Tezer, “Şu anda çalışmalara başladık. Cumartesi günü dernek olarak Ankara’ya otobüs kaldırarak aşigonun gücünü göstermek istiyoruz. Gerekli organizasyonları yaparak birkaç gün içerisinde gitmek isteyen aşigoları tespit etmeye başlayacağız. Aşigoları takımlarını desteklemek için  Ankara’ya davet ediyorum” şeklinde çağrı yaptı.