Hakemler sezonu “Doğruluk ve Cesaret” parolası ile açtı

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Uşak Şubesi, 2018-2019 Futbol Sezonunu törenle açtı.
Hakemler sezonu “Doğruluk ve Cesaret” parolası ile açtı

Bir Eylül Stadı’nda yapılan açılış töreninde genç hakemlere seslenen  Uşak İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Altıntaş, yeni sezonun hakemler için “Doğruluk ve Cesaret Sezonu olarak ilan edildiğini hatırlatarak, hakemlerin cesur olmasını, doğruluktan ayrılmamasını ve çok çalışmasını istedi.

Sezon açılış törenine; Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal,  Uşak Emniyet Müdürlüğünü temsilen Çevik kuvvet Şube Müdürü Ramazan Sağlam,  TFFHGD Uşak Şube Başkanı Ahmet Uğur Çalcı, Uşak İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Altıntaş, TFF Uşak İl Temsilcisi Şakir Çakır, ASKF Uşak Başkanı Osman Kocabıyık, Eski gözlemci Yaşar Evren, gözlemci Ömer Kırdinli, Voleybol İl Temsilcisi Orhan Şimşek, , hakemler ve gözlemciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan sezon açılışında bir konuşma yapan Uşak İl Hakem Kurulu başkanı Hüseyin Altıntaş,  2018-2019 futbol sezonunun Uşak hakem camiasına ve Türk futboluna hayırlı uğurlu olmasını diledi.

“YOLUNUZ DOĞRULUK VE CESARET OLSUN”

Hüseyin Altıntaş, “2018-2019 Futbol Sezonu, tüm hakem, gözlemci ve spor camiasına hayırlı olsun dileklerimi sunarım. Öncelikle görev geldiğimiz 2016 yılında yaş ortalaması 35 olan bir camiada yaşa ortalamasını 23’e çekmenin gururunu yaşadığımı belirtmek isterim.

Başta MHK Bölge Sorumlusu Sayın Erol Ersoy’un katkısı ve destekleri ile üst liglere hakem göndermenin alt yapısını oluşturmak için yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Değişim ve gelişim sezonun ardından, 2018-2019 Sezonunda “Cesaret ve Doğruluk” sezonunu başlatıyoruz.

Sevgili Hakemler, gerçek başarının doğruluktan geçtiğini bilmenizi  isterim. Yalanın zeka ürünü olduğunu bilmelisiniz. Çünkü, dürüstlük sağlam bir duruş gerektirmektedir. Bu nedenle sahada kararlarınızı cesurca ve olarak çekinmeden vermelisiniz. Unutmayınız ki; yolu cesaret olanın yolculuğu da aydınlık olur.

Sevgili hakemler artık sadece oyunu kurallarına göre yönetmek için hakem atanmıyor. Oyunun ruhunu bilen, saygı ve fair - play kurallarını idrak edebilen, maçın gidişatına göre yön verebilen yöneticiler atanıyor. Bu nedenle çok okuyunuz, çok izleyiniz. Kişisel gelişim için her daim çalışma içerisinde olunuz. Antrenmanlarınızı aksatmadan sürekli diri olunuz.

Unutmayınız ki; çalışan kazanacak ve bir adım önde olacaktır. Yeni sezonunuzu kutlar, hepinize başarılar dilerim” şeklinde konuştu. 

Konuşmanın ardından sezon açılışına katılan protokol üyeleri, il hakemliğine terfi eden 14, yeni klasmana terfi eden 4 hakeme de kokart taktı ve hediyelerini takdim etti.

Sezon açılış programı, verilen kokteylle sona erdi.