Evinde Süper Lig maçlarını izleyenler dikkat! Bunu yaparsanız en az 6 ay ceza alabilirsiniz

Ülke genelinde yaşayan ve evinde Süper Lig maçlarını izleyen vatandaşlarla ilgili kritik açıklamalar gelmeye başladı.
Evinde Süper Lig maçlarını izleyenler dikkat! Bunu yaparsanız en az 6 ay ceza alabilirsiniz

Evinde Süper Lig maçlarını izleyenler dikkat! Bunu yaparsanız en az 6 ay ceza alabilirsiniz - Ülke genelinde yaşayan ve evinde Süper Lig maçlarını izleyen vatandaşlarla ilgili kritik açıklamalar gelmeye başladı. Buna göre ise Türk vatandaşının en önemli hobileri arasında yer edinen Süper Lig ile ilgili de yeni açıklamalar gelmeye başladı. Buna göre ise vatandaşların uyarılara dikkat etmesi gerektiği ve uymaması durumunda ise en az 6 ay en fazla ise 2 yıla kadar hapis cezası alabileceğinin de altı çizildi.

Türkiye'de son dönemde artan yayın maliyetleri nedeniyle vatandaşlar bu süreçte maçları online ortamlar üzerinden kaçak yayınlardan takip ederken TFF ve yayıncı kuruluş tarafından da çalışmalar arttı. Dünyada da büyük bir problem olarak adlandırılan bu süreçte kaçak yayın izlemelerinde ülke geneli itibariyle rekorlar kırılırken yeni gelişmeler de belli oldu.

KAÇAK YAYIN İZLEYENLER DİKKAT

Türk Ceza Kanunları'na göre online ortamlar üzerinden Süper Lig maçlarını takip eden vatandaşlara para cezası sonrasında ise devam etmeleri halinde en az 6 ay en fazla ise 2 yıla kadar hapis cezası verileceği açıklandı.

Ülke gündemine düşen haberlere göre ise; TFF, beIN Sports ve Kulüpler Birliği tarafından da emniyete yapılan ihbarlar ile birlikte Süper Lig karşılaşmalarını evde kaçak yayınla takip eden vatandaşlara operasyon düzenleneceği ifade edildi. 

İLK UYARI SONRASI CEZA

Vatandaşların evlerinde Süper Lig karşılaşmalarını kaçak yayın ve iptv gibi sistemler üzerinden takip etmesi ile birlikte; 3 kuruluş tarafından yapılan şikayet ile Emniyet ekipleri, hali hazırda özellikle yurt dışı kaynaklı sistemden takip eden kişiler için ceza kesilecek.

Türkiye'de bu karşılaşmaları kaçak olarak yayınlayan ve bu kişilerin de yasa dışı yayın ağları olan Hollanda, Fransa ve Almanya'da olduğu bu ülkelerinin kolluk kuvveti ile irtibat kurulduğu, soruşturmaların genişletileceğine yer verildi. Bu kapsamda da vatandaşlar büyük cezalar ile karşı karşıya kalabilir.