"Ege Kurtuluş Kupası Turnuvası” Başladı

Ege Bölgesi (Uşak-İzmir-Aydın-Manisa-Muğla) takımlarının katılımlarıyla "Ege Kurtuluş Kupası Turnuvasının 1.ayak maçları Uşak’ta başladı.
"Ege Kurtuluş Kupası Turnuvası” Başladı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Türkiye Voleybol Federasyonu As Başkanı Ahmet Göksu’nda katıldığı açılış merasimi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Uşak Kanyon Koleji ve Bergama Belediyespor karşılaşması öncesi turnuva hakkında bilgi veren Türkiye Voleybol Federasyonu As Başkanı Ahmet Göksu, 1 Eylül Uşak’ın Kurtuluşunun 96 yıl dönümü olduğu için turnuvayı Uşak için bu anlamlı günden Uşak’a açmayı planladıklarını kaydetti ve Uşaklıların Kurtuluş Gününü kutladı.

Göksu, “Lig başlamadan önce böyle bir turnuvayı hazırladıkları için, il temsilcilerimize bölge müdürlerimize ve özellikle Uşak Belediye Başkanına, Nazilli, Manisa ve Muğla Belediye Başkanlarına ve Türkiye Voleybol Federasyonu Genel Başkanı Sayın Mehmet Akif Üstündağ’a  çok teşekkür ederim.

Voleybol Federasyonu olarak, belediye başkanlarımızdan bu şekilde gelen turnuva tekliflerine hazırız. Biz bu işbirliğini seviyoruz ve devam ettirmek istiyoruz. Bu turnuva vasıtası ile şehitlerimizi anmış olacağız. Turnuva Uşak’ta başlayacak. Nazilli ve Manisa’da devam ettikten sonra Bergama da son bulacak”  dedi.

“UŞAK’I SPORUN BAŞKENTİ YAPMAK İÇİN ÇABALIYORUZ”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bizi yalnız bırakmadıkları için Türkiye Voleybol Federasyonu As Başkanı Sayın Ahmet Göksu’ya çok teşekkür ediyorum. Voleybol İl Temsilcimiz Sayın Orhan Şimşek’e de bu projesinden dolayı teşekkür ederim.. Onların projesine biz de Uşak Belediyesi olarak destek olduk.

İstedik ki; ecdadımızın hatırasını yaşatalım. Bugün 1 Eylül Uşak’ın Kurtuluşunun 96. Yıl dönümü. Bu anlamlı günde İzmir-Aydın-Manisa-Muğla’dan misafirlerimizi ağırlayarak Kurtuluş Kupası Voleybol Turnuvası açılışında onlarla birlikte olduk.

Yine istiyoruz ki; Uşak sporun başkenti olsun. İşte bu amaç doğrultusunda bu turnuvaya destek olduk. Futbol, voleybol, basketbol, atletizm aklınıza sporun hangi branşı gelirse Uşak Belediyesi olarak hepsine destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Türkiye Voleybol Federasyonu As Başkanı Ahmet Göksu Başkan Cahan’a federasyonun bir plaketini sunarken Başkan Cahan’da konuğuna Uşak’ta dokunmuş Eşme Kilimi hediye etti.