Bir zamanlar Avrupa’da fırtınalar estiren Denizlispor 3. Lig’e düştü!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Uşakspor ile beraber mücadele eden Denizlispor, Uşakspor’un ardından ligden düşmesi kesinleşen ikinci takım oldu.
Bir zamanlar Avrupa’da fırtınalar estiren Denizlispor 3. Lig’e düştü!

Türk futbolunda iz bırakan kulüplerden olan Denizlispor bugün trajik bir son ile karşılaştı. Çok uzun yıllardır 3. Lig’e hiç düşmeyen Denizlispor ilk defa 3. Lig’e düştü. Uşakspor ile TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Ege temsilcisi tıpkı Uşakspor gibi küme düştü.

Denizlispor’un ekonomik sorunlarla boğuştuğu biliniyordu. Bu durum da sezon içerisinde zaman zaman sıkıntı olmuş ve futbolcular antrenmanları dahi boykot etmiştiler. Nihayetinde süreç kime düşme ile sonuçlandı. Gelecek sezon Denizlispor TFF 3. Lig’de mücadele edecek.

KÜME DÜŞME KESİNLEŞTİ!

Kurulduğu yıl olan 1966’dan beri profesyonel liglerde mücadele eden ve 2002-2003 Sezonunda UEFA Kupası’nda şampiyon olacak olan Porto’ya son 16 turunda yenilen Denizlispor, TFF 3. Lig’e düştü.

21 sezon Süper Lig'de yer alan Denizlispor, 2020-2021'de Süper Lig, 2022-2023'te 1. Lig'e veda ettikten sonra bu sezon da TFF 2. Lig'de tutunamadı. Üst üste iki sezon lig düşen yeşil siyahlı ekip, TFF 2. Lig Kırmızı Grup 36. hafta mücadelesinde deplasmanda İskenderunspor'a 3-0 yenildi. Denizli temsilcisi bitime 2 hafta kala 2. Lig'den düşmesi kesin olan takımlar arasında yer alırken, gelecek sezon TFF 3. Lig'de mücadele edecek.

Öte yandan, 2002-2003'te o zamanki adıyla UEFA Kupası'nda son 16 turuna kadar yükselen Denizlispor, o sezon kupayı kazanan Portekiz ekibi Porto'ya yenilerek organizasyona veda etmişti.

Türk futbolunda iz bırakan kulüpler arasında yer alan Denizlispor mazisini bugünlerde mumla arıyor. Gelecek sezon 3. Lig’de Uşakspor ile beraber mücadele edecek olan Ege temsilcisini oldukça zor bir süreç bekliyor.