Başkan Çakın Uşak Cirit takımlarını desteklemek için Kayseri’ye gitti

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu tarafından Kayseri'de düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası'nın final müsabakasında Uşak ekibinin yanında oldu.
Başkan Çakın Uşak Cirit takımlarını desteklemek için Kayseri’ye gitti

Finalde mücadele eden ve turnuvayı ikinci olarak tamamlayan Bir Eylül ACSK'yi, turnuvayı dördüncü tamamlayan Genç Bozkuşlular ACSK'yi ve dereceye giren diğer takımları tebrik eden Başkan Çakın geleneksel sporların önemini vurguladı.

Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğinde ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ev sahipliğindeki Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası Kayseri'de yapıldı.

Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Zübeyir Bekiroğlu sporcular ve çok sayıda sporsever katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Büyükkılıç, konuşmasının başında yarışmacılara başarılar dileyerek, "Cumhurbaşkanımız diyor ya 'Biriz, beraberiz hep birlikte Türkiye’yiz'. Gerçekten devletine, milletine sevdalı, bayrağına sevdalı şehrimiz olan Kayseri’mizdeyiz hep beraber" dedi.

Başkan Büyükkılıç, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek, "İnşallah dediğiniz gibi dostluk kazanacak, kardeşlik kazanacak, birlik, beraberlik, dayanışma kazanacak. Yarışmaların sonunda da tabi ki dereceler olacak. Ama sizlerin her biri gönlümüzün birincisi, her birimizin adeta başarılı kardeşlerisiniz. Atamıza, ecdadımıza, Selçuklu’ya, Osmanlı’ya, Cumhuriyetimize layık olma yolunda hep beraber el ele, gönül gönüle diyoruz" ifadelerinde bulundu.

Çakın; “Atlı cirit sporunu yaşatmakta belediyelere büyük görev düşüyor”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonu ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiği konuşmasında, "Öncelikle bu güzel organizasyonu yapan Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonumuza ve başkanına ve bize bu organizasyonda en güzel ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza tekrar şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten geleneksel sporları yaşatmak hepimizin görevi. Bunda da en önemli görevlerden birisi de belediyelerimize düşüyor" şeklinde konuştu. Başkan Çakın, Uşak’taki cirit faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, cirit müsabakaları çerçevesinde Başkan Büyükkılıç’ı Uşak’ta ağırlamayı temenni etti.

Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası'nı finalinde Uşak 1 Eylül Atlı Spor Kulübü'nü geçen Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü kazandı.

Şampiyonada, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Zübeyir Bekiroğlu tarafından Başkan Büyükkılıç’a yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.