Aşigo ve Tatanga kardeşler birer puanı paylaştı

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta lider gelen Sakaryaspor, kardeşi UTAŞ Uşakspor ile golsüz berabere kalarak liderliği Sarıyer’e kaptırdı. UTAŞ Uşakspor maç sırasında Oğuzhan kıyar’ın ayağından bir de penaltı kaçırdı.
Aşigo ve Tatanga kardeşler birer puanı paylaştı

UTAŞ UŞAKSPOR: 0

SAKARYASPOR: 0

STAT: Uşak 1 Eylül

HAKEMLER: Semih Kurt (***), Ali Uğurtan Demirtaş (***), Hüseyin Can (***)

UTAŞ UŞAKSPOR: Ersin (***), Kerem (***), Murat (**), Tayfun (**), Emrah (**) (90+1 Ahmet?), Oğuzhan Kayar (*) (Dk. 68 Oğuzhan Yıldırım*), Fatih (**), Nuri Melih Mursal (**),  Muhammed Rıdvan (**), Semih (**), Hikmet (**) (Dk.83. Ş. Ender?)

YEDEKLER: Ogün, Nurettin, Caner, Tayfun Emre.

SAKARYASPOR: Oğuz Çalışkan (***), Canberk (***), Serkan (**), Oğuz Kocabal (**), İlyas (*), Ferhat (**), Ümit (**), Dilaver (***), Zahit (**) Ferit (*), (Dk. 39 Alper*) (Dk.78 Hacı Ömer*), Berkay (**)

YEDEKLER:  Ferhat, Yusuf, Furkan, Savaş, Hakkı Can,

SARI KARTLAR:  Murat, Oğuzhan Yıldırım (UTAŞ Uşakspor), Serkan, Ferhat, Ümit Yasin, Berkay (Sakaryaspor)

Hafta içi UTAŞ Uşakspor Yönetimi kendisinden bilet talep eden Sakaryaspor’a 300 bilet ayırmıştı. Ancak, 770 civarında kendilerini “Tatanga” diye adlandıran 700 kadar taraftar gelince, misafir tribünlerinin tamamı doldu. Aşigolar ve Tatangalar maç boyunca birbirleri lehine kardeşçe tezahürat yaparak takımlarını alkışlayınca maç da tam bir fair play havasında geçti.

UTAŞ Uşakspor, güçlü rakibi karşısında haddini bilerek oynadı. Bahri kaya ve talebeleri oyun taktiklerini Sakaryaspor’u oynatmama üzerine kurmuşlardı. Bu taktiği de başarı ile uyguladılar. Hatta kontrataklarla gol arayan ve üstün durumda görünen kırmızı siyahlılar oldu.

Maçın 12. dakikasında UTAŞ Uşaspor Kaptanı Murat Gürbüzerol’un soldan sert şutunu kaleci Oğuz yatarak uzaklaştırdı.

20. Dakikada Oğuzhan Kıyar’ın 20 metreden sert şutunu kaleci Oğuz çalışkan yine öne doğru yumruklayarak uzaklaştırdı.

25. dakikada Bir karombolde Zahit’in sert şutu defanstan Hikmet’e çarparak İlyas’ın önünde kaldı. İlyas, Ersin ve Fatih’in arasından topukla vurdu. Top az farkla auta gitti.

32. dakikada Dilaver şık çalımlarla soldan Uşak ceza sahasına girerek topu Ferhat’a çıkardı. Ferhat’ın şutu az farkla auta çıktı.

37. Dakikada yine Dilaver’in ortasında topa kafa vuran İlyas’ın vuruşunu kaleci Ersin çizgi üzerinde yakaladı.

2. YARI

55. dakikada Tayfun’un ortasında Sakarya defansının topa elle müdahale ettiğine hükmeden hakem Semih Kurt penaltı noktasını gösterdi. Oğuzhan Kayar’ın sol direğe gönderdiği topu kaleci Oğuz çalışkan yatarak kornere attı.

79. dakikada Dilaver’in ortasına hacı Ömer gol çizgisi üzerinde dokunmayınca galibiyeti kaçıran Sakaryaspor oldu.

87. Tayfun’un orta şut karışımı vuruşunu kaleci Oğuz Çalışkan elinden kaçırdı. Top kornere çıktı.

Maç 90+5 dakika uzasa da da sonuç değişmeyince her iki  tarafta sahadan birer puanla ayrıldı.