49 yıl sonra o stadyumdan Atatürk ismi kaldırıldı

Türkiye'de Elazığ'da 1974 yılından itibaren bu döneme kadar müsabakaların oynandığı Atatürk Stadyumu'nda yenileme işlemleri sonrası isimde değişikliğe gidildi.
49 yıl sonra o stadyumdan Atatürk ismi kaldırıldı

49 yıl sonra o stadyumdan Atatürk ismi kaldırıldı - Türkiye'de Elazığ'da 1974 yılından itibaren bu döneme kadar müsabakaların oynandığı Atatürk Stadyumu'nda yenileme işlemleri sonrası isimde değişikliğe gidildi. Stadyumun yeni ismi "Elazığ Stadyumu" olarak güncellendi.

Türkiye'de stadyumu yeniden inşa edilerek stadın adının da "Yeni Atatürk Stadyumu" olacağı beklenirken yeni stada “Elazığ Stadyumu” ismi verildi.

STADYUM İSMİNDEN ATATÜRK KALDIRILDI

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize ve Giresun, Eskişehir'deki Atatürk statlarının ardından Elazığ'daki stadın isminden de Atatürk silindi. Beşiktaş takımında İnönü ve Kocaeli'de de İsmetpaşa stadyum isimlerinin de daha önce Türkiye'de isimleri değiştirilmişti.

MİLLETVEKİLİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun ismine dair 2019 yılı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun yanıtlamasına dair soru önergesinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol konuya dair; "Ülkesi ve milleti için savaş meydanlarında canını ortaya koymuş kahramanların isimlerini stadyumlardan silmek kimsenin haddi değildir. Devletçi ve Atatürkçü bir kent olan Elazığ'da Atatürk'ün isminin silinmesine hiçbir Elazığlı kabul etmeyeceği gibi buna müsaade edenlere ise gereken tepkiyi sandıkta vereceklerine inanıyorum. Atatürk'ün ismine stadyumda bile tahammül edemeyenler, biz bunu 2019'da öngörmüştük. Olası isim değişikliğine yönelik soru önergesi vermiştik. Elazığ halkı Atatürk isminin stadyumdan kaldırılmasının değerlendirmesini yapacaktır.

Görev yine bize düştü, gerekli görüşmeleri yapıp Ulu Önderimizin adının stadımıza verilmesini sağlayacağımızı sosyal medya hesaplarımızdan bildirdim ve akabinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile telefonla görüştüm. Elazığ Stadyumu ile ilgili verdiğim bilgiler doğrultusunda inceleme başlatıp sürecin takipçisi olacağını ifade ettiler. Sayın Bakan'a Elazığ halkı adına teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.