2023 Türkiye Kupası Finali için takımlar belli oldu

Türkiye Kupası 2023 maçları tüm hızı ile devam ederken dün yapılan yarı final maçlarının ardından finalist olan 2 takım belli oldu.
2023 Türkiye Kupası Finali için takımlar belli oldu

2023 Türkiye Kupası Finali için takımlar belli oldu - Türkiye Kupası'nda dün adını finale yazdırmak için Medipol Başakşehir, Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında sahasında 1-0 mağlup ettiği Ankaragücü'ne konuk oldu. 

Medipol Başakşehir'in Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında sahasında 1-0 mağlup ettiği Ankaragücü'ne rövanşta 2-1 mağlup olması sonucunda eşleşmede toplam skorda durum 2-2'ye geldi ve karşılaşma uzatmalara gitti.

TÜRKİYE KUPASI 2023 FİNALİSTİ 2 TAKIM HANGİSİ?

Medipol Başakşehir takımı dün uzatmaya giden maçı attığı uzatma golü ile kazanarak adını finale yazdırarak final maçında Fenerbahçe ile oynamaya hak kazandı. Böylelikle Başakşehir ismiyle tarihte 2. kez finale kalmayı başarmış oldu. Turuncu-lacivertliler daha önce 2016-2017 sezonunda adını finale yazdırmış ancak Konyaspor'la Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı seri penaltı atışları sonucunda 4-1'lik skorla kaybederek kupayı evine götürememişti. 

ZİRAAT TÜRKİYE FİNALİ KUPASI FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Fenerbahçe ve Başakşehir takımları Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde 11 Haziran Pazar günü 61. kupa için karşı karşıya gelecekler. Maç İzmir'de Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nda saat 20:45'te oynanacak.