Zona Hastalığı Nedir? Zona Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Zona hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Evet, merak ettiğiniz bu hastalığın bir diğer adı gece yanığıdır. Peki, detayları nedir?
Zona Hastalığı Nedir? Zona Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
VZV, varisella Zoster virüsünün neden olduğu zona hastalığı nedir sorusunun yanıtı direkt olarak genel olarak çocukları etkileyen bir hastalıktır şeklinde yanıtlanıyor. Virüs son derece yaygın. Örneğin hapşırma sırasında dahi kişinin eline gelebilen bir virüstür. Bu virüs sebebi ile çocukların çok daha kısa süre içinde bu hastalığa yakalanması mümkün..

 

Zona Hastalığı Belirtileri Neler?
Merak edilenler arasında, elbette bu hastalığın olması durumunda ne gibi belirtileri olduğu var. Ne zaman bu hastalığın olduğunu göreceksiniz? En sık sinir köklerinde herhangi bir belirti olmadan hasta vücudunun tek tarafında şerit şeklinde kızarıklıklar olduğunu görebilir. Vücudun tek tarafında şerit şerit, kızarık ve sıvı kabarcıkların oluşması söz konusudur. Aynı zamanda bu bölgelerde şiddetli bir ağrı olması söz konusudur. Kabarcıklardan oluşan suçiçeği enfeksiyonu olarak da gösterilebilir. Enfeksiyona da yol açabilir. Bulaşma doğrudan zona hastalığı şeklinde gelişmez; fakat ilerleyen dönemlerde suçiçeği enfeksiyonu sonrasında kişide gelişebilir. Bu durumda kişide belirtileri kısa süre içinde net olarak görülür.

 

Zona Hastalığı Neden Olur?
Belirtilerinin yanı sıra zona hastalığı neden olur sorusu da sorulabilir. Bu durumda direkt olarak çözümünün gerçekleşmesi için sunulan önerileri inceleyebilirsiniz. Döküntülerin oluşması durumunda halsiz ve yorgunluk ile ortaya çıkan bu hastalığın neden olduğu bir virüs var. Ömür boyu sinir hücrelerine yerleşecek olan bu virüs sebebi ile çoğalarak deride yayılabilir. Deride iltihaplanma ve döküntünün oluşması söz konusu olabilir. Döküntü ve siniri etkisi altına alarak ağrıya da neden olacaktır.

 

Zona Hastalığı Yaygın mı?
Bakıldığında 50 yaş ve üstünde olan kişilerde en çok görüldüğü tespit edilmiştir. Her 10 kişiden ikisinde olacak şeklide bir istatistik oluşturulmuştur. Bu nedenler aslında yaygın olduğu söylenemez. Fakat yaşın ilerlemesi durumunda virüse karşı koymak güçlenmektedir. Zona hastalığı en çok kimlerde görülür sorusunun yanıtı de direkt olarak 50 yaş ve üstünde daha sık görülüyor olduğu şeklindedir.