Zenobiyotik nedir?

Zenobiyotik nedir ? Vücuda nasıl ve hangi yollarla zarar verir
Zenobiyotik nedir?

İnsan vücudunda normal durumlarda bulunmayan, insan vücudunun üretmediği ama Kişinin dışarıdan aldığı zararlı bir oluşumdur. Zenobiyotikler kilo almanızın en büyük sebebi diyebiliriz. Aslına bakılırsa zenobiyotikler vücudun düşmanı. Zenobiyotikler farkında bile olmadan vücuda giriş yapabilirler. Kimi zenobiyotikler isteyerek kimi zenobiyotikler ise istemeyerek vücudumuza girebilmektedirler.

Zenobiyotikler kullanılan bazı kimyasal ürünlerde de bulunmaktadır. Örneğin ; kozmetik  grubunda kullanılan bazı maddeler, ilaçlar, diyet ürünleri, zayıflatıcı ürün ve ilaçlar  bunlara en güzel örnek olarak verilebilir. Kimyasal maddelerde bir başka ürün de böcek ilaçları. Bunlar vücudun 2.baş düşmanı çevreden vücuda istemeden ve bilmeden gelmektedir. Soluğunuz havadan bile zenobiyetiklerin vücudunuza girmesi mümkün bir durumdur.

Sonuç olarak zenobiyotikler vücudun istem dışı aldığı ve vücuda ciddi zarar verebileceği de söz konusudur. Birçok Hatalığa sebep olduğu gibi kalıcı rahatsızlıklara da neden olmaktadır. Zenobiyetiklerden kurtulmanın yolu elbette vardır.  Bu durum %100 engellenemese de bunu yarıya indirmek sizlerin elinde olan bir durum. Su, en önemli yaşam kayağı olan suyu arıtılmış su olarak tüketmeniz gerekmektedir. Antibiyotik ilaçlardan uzak durmanızda da fayda var. Meyve ve sebzeleri sirkeli suda bekletmeden tüketmeyin.  Kozmetik ürünlerde ise doğal ürünler kullanılan ürünleri tercih ederseniz tamamen önlenemese de en aza indirmiş olursunuz