Yurt Dışından Gelenleri İlgilendiren Gelişme

Bilindiği üzere bir süredir yurt dışından gelenler koronavirüs tedbirleri kapsamında PCR testine zorunlu tutuluyordu. Yapılan açıklamaya göre bu testin zorunluluğu devam edecek.
Yurt Dışından Gelenleri İlgilendiren Gelişme

PCR Testi İbrazı Zorunluluğu Devam Edecek

Cavid-19 salgını nedeni ile ülkemizde alınan tedbirler devam ediyor. Bilindiği gibi 2020 yılının mart ayından beri koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Salgının 1. Yıl dönümün giriliyor olmasına rağmen halen salgını istediğimiz seviyede kontrol altına alabilmiş değiliz. Salgını kontrol altına alabilme noktasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Bahsi geçen son gelişme ise daha yurt dışından ülkemize dönüş yapacak olan bireyleri ilgilendiriyor.

Bilindiği üzere son 1 yıl içerisinde koronavirüs ile mücadele kapsamında dönem dönem sıkı tedbirler alındı. Bu tedbirler genellikle yasak ve kısıtlamaları kapsıyordu. Son kısıtlama ve yasak kararı ise 2020 yılının Aralık ayında gelmişti. Alınan son tedbirlere göre kafe ve lokantalar kapatılmış, açık olan lokantalara ise hizmette kısıtlama getirilmişti. Öte yandan hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile hafta için saat 21.00’dan sonra sokağa çıkma kısıtlaması alınmıştı ve bu kısıtlamalar halen devam ediyor.

Karar Geçtiğimiz Aralık Ayında Alınmıştı

2020 yılının Aralık ayında alınan kararlardan biri de yurt dışından gelenlerin PCR testi ibrazı zorunluluğu idi. Bu kapsamda yurt dışından ülkemize giriş yapacak olan bireylerin son 72 saat içerisinde yaptırmış olduğu PCR testinin sonucunu ülkemize bildirmesi gerekiyor. Alınan karara göre 1 Mart 2021 tarihine kadar bu uygulamanın devam etmesi gerekiyor. Tarihler 1 Mart 2021’i gösterdiğinde ise bu uygulamanın devam etmeyeceği merak konusu oldu.

Yapılan açıklamaya göre bir süre daha bu uygulama devam edecek ve bu kapsamda yurt dışından ülkemize gelecek olan kişiler son 72 saat içerisinde yaptırmış olduğu PCR testine göre ülkeye giriş yapacak. Negatif PCR testi ibraz edebilenler sorunsuz bir şekilde ülkemize girebiliyor. Ancak bu testi ibraz edemeyen veya pozitif olarak ibraz eden bireyler ya geri dönüş hakkını kullanıyor ya da ülkemizde konaklayacaklarını beyan ettikleri bir adreste karantina altına alınıyor. Sağlık Müdürlüğü personeli alınan karar kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.