Yüksek Kolesterolün Sebepleri

Yüksek kolesterol nedir ? Sebepleri nelerdir ?
Yüksek Kolesterolün Sebepleri

Vücutta önemli bir role sahip olan kolesterol; damar sertliği rahatsızlığıdır. İyi ve kötü huylu olmak üzere çeşitleri vardır. Kolesterol eksikliği de yüksekliği de insan vücudu için zararlıdır. Kolesterol fonksiyonda bozukluğa , kolesterol fazlalığı ise damar tıkanıklığına sebep olmaktadır. Kolesterol ciddi bir rahatsızlıktır. Doktor kontörlüne gidilmesi gerekilmektedir.

Kolesterol düşük ve yüksek olmak üzere çeşitleri olduğundan bahsetmiştik. Yüksek kolesterolün sebeplerine göz atacak olursak , yüksek kolesterol sinsi bir rahatsızlıktır. Gözle görülür derecede belirtileri yoktur. En tehlikeli durum da budur. Ani kalp krizi sebebiyle ani ölümlere yola açabilmektedir. Yüksek kolesterol sebeplerine bakacak olursak kişiden kişiye göre değişen bir durum olmakla birlikte, Cilt tabakasında biriken, el-kol, göz çevresi olarak belirtebiliriz. Bu yerlerde biriken kabarcıklardan belirtilerini görebilirsiniz. Bu durum sadece belirli kişilerde olup herkes de gözükmeyen bir durumdur. Kolesterol testi yaptırmadan kolesterol yükseldiğini anlamak mümkün değildir. Kolesterol yükselmesinin ana sebebi yanlış beslenmeden kaynaklı bir durumdur. Özellike tere yağ, süt peynir, kaymak gibi yüksek kolesterollü besinler kolesterol yükselmesine sebebiyet verir. Başka sebeplere bakacak olursak; İlerleyen yaş(60 yaşından sonra) ,fazla kilo, kullanılan ilaçlar,(kalp tedavisi için) daha önceden geçirilmiş hastalık,(özellikle diyabet) kalıtsal genetik, gibi sebepler kolesterolün sebepleri arasındadır.

Yüksek kolesterolü önlemek için yaşamınızda yediğiniz besinlere dikkat etmeli ve doktor kontrolünde ilaçlar kullanıp. Kolesterol kontrolünüzü bir doktor  gözetiminde yaptırıp takibe almanız gerekmektedir.