Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Sakın gripken bunları içmeyin daha kötü olabilirsiniz

Kış aylarında hasta olan herkes hemen süt ve süt ürünlerine sarılıyor. Özellikle ballı sütün boğazları yumuşattığına ve iyi geldiğine inanılıyor. Fakat yıllardır yanlış biliyormuşuz! Bakın grip döneminde tüketilen sütün ne tür zararı var!
Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Sakın gripken bunları içmeyin daha kötü olabilirsiniz

Havaların hızlı bir şekilde soğuması grip salgınının yeniden ortaya çıkmasına neden oluyor. Grip ne yazık ki büyük küçük fark etmeksizin hemen hemen herkesi etkileyen önemli bir rahatsızlık olan grip döneminde iyileşmek için yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor.

YEDİKLERİMİZE DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR

Grip salgınını en az hasar ile atlatmak için mutlaka yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle sık sık el yıkama alışkanlığı geliştirmeliyiz. Çünkü salgından en iyi korunma yöntemi temizliktir. Mikroplar ise genel olarak ellerimizden ağzımıza ve burnumuza gelir. Bunu önlemek için el yıkama alışkanlığının kazanılması gerekiyor.

Bunun yanı sıra sarı, yeşil ve kırmızı sebzeleri sürekli tüketmeliyiz. Mevsim sebze ve meyvelerinden yemeli, c vitamini kaynaklarını soframızdan eksik etmememiz gerekiyor.

SÜTTEN UZAK DURMALISINIZ

Hasta olunca hemen kendimize iyi gelen şeyin ılık ballı süt olduğunu düşünürüz. Ancak süt ve sütlü içecekler ne yazık ki vücut salgılarında koyulaşmaya neden olacaktır. Bu sebeple soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarda süt ürünlerinden bir süre uzak durmak gerekiyor.

Bu dönemde ılık su, bal, limon ve zencefilli hafif içecekler tüketebilir, kahvaltıda ıhlamur içebilirsiniz.

GRİPTEN KORUNMAK İÇİN

Gribe yakalanmamak için gripten korunma yollarını bilmeniz gerekiyor. Havaların soğuduğu dönemde gribe hazırlıksız yakalanmamak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Gripten korunmak için dikkat edebileceğiniz detaylar şu şekilde:

Ellerinizi sık sık yıkamalısınız

Düzenli egzersiz yapmalı ve yediklerinize dikkat etmelisiniz

Sağlıklı beslenmeli, ayırt etmeden bütün sebze ve meyvelerden kararınca tüketmelisiniz

Mümkün olduğu kadar kalabalık ortamdan uzak durmalısınız

Bütün bunlara rağmen gribe yakalandıysanız bol sıvı almalı ve dinlenmelisiniz!