Yıllarca sağlıklı diye yemişiz! Kansere neden olduğu ortaya çıktı!

Sağlıklı olduğu söylenen bazı besinlerin insan vücudunda zehir etkisi yaptığı ortaya çıktı. Balık yemenin çok tehlikeli sonuçları olabileceğini bizzat uzmanlar açıkladı.
Yıllarca sağlıklı diye yemişiz! Kansere neden olduğu ortaya çıktı!

Besinler insan sağlığının vazgeçilmez araçlarının başında geliyor. Sağlıklı yiyeceklerle beslenen bir kişi hem hastalıklardan uzak durabiliyor hem de uzun yıllarca yaşam sürebiliyor. Ancak sağlıklı besinler ile alakalı olarak oldukça dikkatli olunması gerekiyor. Bazı besinler esasında sağlık deposudurlar ama bunların yendiği tarz bu besinleri vücutta zehir etkisine büründürüyor. Çoğu kişi sağlıklı olmak için yedikleri yiyeceklerle kendilerini kanser gibi ölümcül bir hastalığın kucağına atıyorlar.

BALIK SAĞLIKLI AMA!

Sağlıklı yiyecek denildiğinde akla ilk gelen balık oluyor. Hatta balık içerisinde bulunan Omega-3 insan sağlığı açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Buna dair üretilen haplar ise başlı başına bir sektör haline geldi. Ton balığı da yüksek proteine ve Omega-3 yağ asidine sahip olan yararlı bir besindir. Ancak işin aslının çok daha farklı olduğu ortaya çıktı.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR

Ton balığı Türkiye’de genellikle konserve formunda tüketilmektedir. Bunun da sağlık açısından büyük riskleri bulunuyor. Konserve ton balığını aşırıya kaçmadan tüketmek gerektiği uyarıları yapılmaya başlandı.

Konserve ton balığı içerisinde çok yüksek miktarlarda cıva bulunmaktadır. Ton balıkları okyanusların en yırtıcı canlılarındandır. Besin zincirinin altında bulunan küçük balıklarla beslenmektedir. Bu küçük balıkları tüketen ton balığı yüksek miktarda cıva birikimi yapmaktadır. Bu cıva insanlar tarafından tüketildiğinde ise ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Ayrıca konserve ton balıkları tuzlu su ile sıvı yağ içerisinde muhafaza edilmektedir. Bundan dolayı konserve ton balığı yüksek miktarda sodyum etkisi altındadır. Fazla sodyum tüketimi ise yüksek tansiyon, kalp, böbrek bir sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Bu hastalıklara sahip olan kişiler konserve ton balığı tüketmeyi tercih etmemelidirler.

Son olarak konserve ton balıkları teneke kutularda saklanmakta ve müşterilere böyle ulaştırılmaktadır. Bu kuruların içerisinde Bisfenol A (BPA) isimli bir kimyasal bulunmaktadır. Bu kimyasal madde sağlık açısından çok zararlıdır. Hatta bazı kanser türlerine neden olabilmektedir. Bundan dolayı konserve ton balıklarını aşırı tüketmemek gerekmektedir.