Yediğimiz Gıdalar Kanserin Yayılma Hızını Etkileyebilir

Günümüzde tükettiğimiz gıdaların birçoğu kanserojen madde içermektedir. Bu yüzden yediklerimize büyük ölçüde dikkat etmeliyiz.
Yediğimiz Gıdalar Kanserin Yayılma Hızını Etkileyebilir

Kansere Neden Olan Gıdalar

Günümüzde gıda tüketim tarzımız genelde kimyasal, işlenmiş ve kanserojen içeren maddelerden oluşmaktadır. Doğal beslenme tarzı her ne kadar istediğimiz bir şey olsa da hazır ve pratik gıdaları tüketmek bize daha cazip görünmektedir. Bunun başlıca sebepleri arasında yoğun iş hayatı bulunmaktadır. Toplumuzda maalesef üretmekten çok tüketmek hakimdir. Hal böyle olunca da kişiler hazır gıda ve fastfood tüketmekte hızlı bir büyüme göstermektedir. Bunun önüne geçmek ise artık neredeyse imkânsız bir hale gelmiştir. Durum her ne kadar kötü görünse de herkes kişisel olarak beslenmesine dikkat ederse eğer en azından kendisi sağlıklı beslenmiş olur ve kanser gibi ağır hastalıkların önüne geçmek o kadar kolaylaşır. Kansere en çok neden olan gıdaları sıralayacak olursak eğer:

  • Konserve gıdalar: konserve gıdalar en çok kanserojen üreten besinler arasında yer almaktadır. Eğer tüketiliyorsa bile kapağı açıldığından itibaren en geç birkaç saat içerisinde tamamen tüketilmelidir.
  • Trans yağlar: trans yağlarda en zararlı ve en çok kanserojen üreten besinler arasında yer almaktadır. Trans yağlar kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Fastfood tarzı gıdalar: ağır yağlı ve hijyenik olmayan ortamlarda üretilen bu gıdaların tüketilmesi kişinin sağlığı açısından çok önemlidir. Fastfood tüketimi ne kadar az olursa kişi sağlığı açısından o kadar iyi olur. Ayrıca kanser riskini de yüksek oranda engeller.
  • Abur cuburlar: cips, kola, çikolata gibi besinler insan sağlığı açısından çok tehlikeli olan besinler arasından yer almaktadırlar.

Kanserin Yayılmasını Engelleyen Besinler

Kanser her ne kadar çok tehlikeli ve çabuk yayılan bir hastalık olsa da kanserin yayılma hızını engelleyen besinler de mevcuttur.

  • Doğal antibiyotik olarak bildiğimiz sarımsak kanserin yayılma hızını engellemekte kullanılan çok güçlü bir besindir.
  • Antioksidan özelliği barındıran meyveler tüketmekte kanserin yayılma hızını ciddi oranda etkilemektedir.
  • Bazı anti-kanserojen bulunduran besinler de mevcuttur. Bu besinlere örnek verecek olursak eğer brokoli, karnabahar ve lahanayı sizlere için sayabiliriz.