Yaz Hastalıkları Neler?

Birçok insan yaz aylarının gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. Bunun yanında yaz aylarını kabusa çeviren hastalıklar gözümüzü çok korkutmaktatır.
Yaz Hastalıkları Neler?
Bu hastalıklardan viral olmakla beraber güneşin etkisiyle de olabilir. Bir senenin yorgunluğunu attığınız yaz tatilinizi sağlıkla geçirmeye çok dikkat etmelisiniz. Yaz mevsimi hastalıklara bakacak olursak;

Gıda zehirlenmesi

Gıda zehirlenmesinin en çok görüldüğü mevsimler genel olarak ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bunun sebebi ise sıcak havayı fırsat bilen insanların sevdikleri ile birlikte pikniğe ya da dışarda yemeye yönelmeleri olabilir. Gıda zehirlenmesinden korunmak için dışarıda satılan yiyecekleri yememlisiniz. Bunun yanında tanımadığınız restaurantlara gitmemelisiniz. Gıda zehirlenmesinin başlıca belirtilerine baş dönmesi, kusma, karın ağrısı örnek verilebilir.

Göz iltihabı

Yaz aylarında dikkat edilmesi gereken bir diğer hastalık ise göz iltihabı olabilir. Sıcak havada girdiğiniz havuzlar veya deniz göz iltihabına en çok yol açan etkenlerden biridir. Denize ya da havuza girerken bu enfeksiyonlardan kendinizi korumak için deniz gözlüklerini kullanabilirsiniz.

Güneş yanıkları

Güneş yanığı özellikle açık tenli kişilerin bronzlaşmak isterken karşılaştığı çok acı veren bir durum olabilmektedir. Fakat güneş yanığı sadece açık tenli kişilerin değil, her cilt tipine ait kişilerin başına gelebilecek bir durum olabilmektedir. Güneş yanığına maruz kaldığınız durumda cildinizi nemlendirmeli ve soğuk kompres yapmalısınız. Bunun dışında hafif kıyafetler giymelisiniz

Güneş çarpması

Aşırı güneş altında kalındığı taktirde vücut çok fazla terleyerek su ve tuz kaybına neden olacaktır. Bunun sonucu olarak da baş dönmesi kusma bilinç kaybı bayılma görülebilir. Bu durumda kalındığı taktirde bol sıvı tüketilerek güneşten uzak bir yerde dinlenilmelidir.

Kaşıntı ve ısırıklar

Yaz aylarında yapılan piknikler, böcek ısırıkları ve sivrisinek ısırıklarını da beraberinde getirmektedir. Bu ısırıklar kaşıntılara ve şişlikliklere sebep olabilmektedir. Kaşıntı ve şişliklerin sebebi sadece böcek ısırıkları değil yaz ayında ağaç polenleri de özellikle alerjisi olan kişilerde bu tür reaksiyonlar oluşturabilir.
Böcek ısırklarından korunmanmak için evde böcek ya da sinek kovucu losyonlar hazırlayıp cildinize sürebilirsiniz. Polenlerden korunmak için ise hangi ağacın polenine alerjiniz varts bunu tespit edip ondan uzak durmalısınız.