Yaz Aylarını Formda Geçirmenin 8 Püf Noktası!

İnce giysiler kullanılarak fazlalıkların saklanamadığı yaz ayları içerisinde hemen fazla kilolardan kurtulmayı istemektedir.
Yaz Aylarını Formda Geçirmenin 8 Püf Noktası!

Kısa süre içerisinde sonuç alabilmek için, yaratabileceği olumsuz sonuçlara rağmen hızlı diyetler uygulanmaktadır.

Şok diyetler kullanmak yerine, insanlara en uygun beslenme programları konusunda mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerektiğini söyleyen uzmanlar yaz aylarını formda geçirmenin 8 püf noktasını şöyle anlatıyor;

Su Tüketin

Vücudumuzun en ok ihtiyacı olan su, metabolik fonksiyonlarımızın düzenli olarak çalışması adına hayati önem taşımaktadır. Bununla beraber metabolizmanın çalışma hızlarını arttırmak adına kilo kontrolüne de yardımcı olabilmektedir.

Öğün Konusu

Yeterli ve dengeli beslenmek, vücudun metabolizmayı canlı şekilde tutabilmek ve yağ yakımını hızlandırmak adına öğün atlamamanız gerekmektedir. Kalorili ürünleri tüketmek yerine taze mevsim meyveleri tüketebilirsiniz.

Karbonhidrat Tüketin

Temel enerji kaynağı olarak yer alan karbonhidratlardan uzak durulmaktadır. Ancak, gün içinde yeterli miktarda karbonhidrat alınmadığı zaman, beyin için gerekli enerji kaslar tarafından karşılanmaktadır.

Düzenli Egzersiz

Fiziksel şekilde aktif hareket etmek sağlıklı bir hayata adım atmanın ilk basamağını oluşturmasından dolayı günde en az 30 dakika yürüyüş yapmanız gerekmektedir.

Kahvaltı Yapın

Gün boyu daha enerjik olabilmek ve konsantrasyon problemi yaşamamak adına mutlaka kahvaltı yapmanız gerekir.

Alışverişlere Tok Karnınıza Çıkın

Sağlıklı yapılacak olan beslenme programı uygulamanız sırasında doğru besinleri seçmeniz ve bunun için de doğru bir alışveriş yapmalısınız.

Balık Tüketin

Balık, içerisinde bulunan A, D, K ve B grubunda yer alan vitaminler ve iyot, magnezyum ve çinko mineralleri ile en önemli besin kaynakları arasındadır.

Yavaş Çiğneyin

Yoğun iş tempoları, devamlı olarak bir yerlere ye