Yanından bile GEÇMEYİN Bu içeceği içen herkesin bağışıklığı yerle bir oluyor!

Yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam eden Prof. Dr. Canan Karatay tarafından önemli bir açıklama daha geldi. Özellikle o içeceklerin kesinlikle ağza sürülmemesi gerektiğini ifade eden Karatay, bağışıklık sisteminin yerle bir olacağını söyledi.
Yanından bile GEÇMEYİN Bu içeceği içen herkesin bağışıklığı yerle bir oluyor!

Prof. Dr. Karatay, marketlerde satılan o içecek türü hakkında önemli uyarılarda bulundu. O içeceğin çok fazla tüketilmesi halinde bağışıklık sisteminin zarar göreceğini belirten Karatay, sağlığa zararlı olan o içecek hakkında bilinmeyenleri açıkladı.

YÜKSEK KAFEİN VE ŞEKER BARINDIRIYOR

Özellikle son dönemlerde gençlerin ve yanı sıra sporcuların sıkça tükettiği enerji içeceklerine ilişkin kötü haberi veren Karatay, içerisindeki yüksek kafein ve şeker sebebi ile vücuda zarar verebileceğini belirtti.

İçeceklerin kısa süreli olarak enerji seviyesini artırdığını ifade eden Karatay, uzun vadede de ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti. Yüksek miktarda tüketilen enerji içeceklerinin kalp atışını hızlandırdığını ve yanı sıra uyku bozukluklarına neden olabileceğini söyledi. Bu sebeple uzmanlar enerji içeceğinin tüketilmemesi gerektiğini, tüketilmesi halinde de dikkatli olunması gerektiğinin her fırsatta altını çiziyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Karatay’ın açıklamasına göre enerji içecekleri bağışıklık sistemini olumsuz olarak etkiliyor. İçerisinde bolca mısır şurubu şekeri olduğunu belirten uzman isim şunları söyledi:

“Enerji içecekleri insan sağlığı için tam bir zehir. Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri var. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabası. Bunlar bağışıklık sistemini yok eder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Kısa süreli enerji verir ancak sonra insanı bitap düşürür. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir”

ALKOLDEN DAHA FAZLA KARACİĞER YAĞLANMASI YAPIYOR

Enerji içeceklerinin kalbe ciddi zararları olduğunu ifade eden Canan Karatay, alkolden daha fazla karaciğer yağlanmasının görülebileceğini de sözlerine ekledi.

Aşırı miktarda tüketilen enerji içecekleri içerisinde barındırdığı yüksek kafein oranı sebebi ile bağımlılığa neden olabiliyor. Bunun yanı sıra yine aşırı şeker sebebi ile ciddi su kaybına sebebiyet verebiliyor.